Bursa’da ana muhalefet il başkanı, bugün Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ekmek şirketine gidiyor; genel müdürüyle konuşmak isteyecek. Polemik süreren, CHP’nin altından kalkması gereken soru işaretleri, akıllara geliyor.

CHP’nin il başkanı;

BESAŞ büfelerindeki ekmek kuyruklarını gündeme taşırken, kapasite ve dağıtımla ilgili eleştirilerde bulunmuştu.
Bu duruma karşılık…
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, izahlı bir açıklamayla beraber, siyaseten “Size ekmek çıkmaz!” demişti.
CHP’nin yereldeki davranışı…
Eleştirel odağa alınan kurumlardan randevu talep etme, randevu alınamıyor ise, kapısına gitme ve görüşme baskısı oluyor.
Kamusal muhalefet ve denetime engel yok, ama “Oraya geliyorum.” söylemiyle başlayan davranış eylemi, tartışma konusu oluyor.

Türkiye’yi yönetmeye aday çıkarılan Muharrem İnce’nin sahneye davetinde de, “Gel Muharrem!” denilmesi, rencide eden davranış olmuştu.
dünkü açıklamasıyla;
CHP’nin il başkanı, pandemi gerekçesiyle randevu alamadığını, ama bugün saat 14:00’te BESAŞ’ın kapısında olacağını söylüyor.
Hiçbir belediye;
Esnafa rakip olmak istemez!

Ulaşım ve gıda gibi; ancak temel ihtiyaçlar için denge unsuru olunabilmesi, asıl önem taşıyor.

Belediye üretimiyle…
Ekmeğin arzında;
Bursa’nın, İstanbul ve Ankara’ya kıyasla açık ara  piyasa talebiyle orantılı daha fazla üretimde bulunduğu vurgulanıyor.
Mesele;
Pahalılık ve halkın ihtiyaçlarını karşılayabilme sıkıntısı ise, CHP’ye önerimiz, ilk ve tek adımla ‘serbest piyasada atmaları’ gerektiğidir.
Mesela…
Zincir gıda ve teknoloji marketlerinin kapılarına gidebilirler, ‘anormal gözüken’ etiketler var var mı yok mu, kamusal denetim yapabilirler.
Mesela…
Bursa’nın bağrında üretim yapan, ama uzaktan gelen başka firma ürünleriyle aynı veya yüksek fiyatlarla satış yapan işletmeler var mı?
Mesela..
Çiftciler, tarla mağduriyetinden yakınırken, meyve sebze fiyatları; pazaryerlerinde neden yüksek oluyor, üzerine gidebilirler.

Böyle adımlar yok ise…
Bursa’yı yöneten siyasi irade ve anakent belediyesini eleştirmek; siyasete güçlü tahvil ve güçlü getiri sanısıyla mı, tercih ediliyor.