Son yıllarda hayatımız o kadar hareketlendi ki en az dolar kadar…

Özellikle 2020-2021 yıllarında yaşadıklarımız bize daha önceki yıllarda hayatımızın ne kadar monoton geçtiğini gösterdi. Tabiri caizse dünyanın kaç bucak olduğunu tek tek saydık. Bir kere başlamış olan bu parti bence artık hiç bitmeyecek…

Hayatımızın hızla değiştiğine şahit olduğumuz bugünlerde daha da değişeceğine gönülden inanmaya başladık. Zaten başta bu inanç bizi değişimlerin ortasına atacaktır. Işınlanacağımız yıllar çok uzak değil gibi…

Geçtiğimiz günlerde bir filmin bazı sahnelerini 13 gün konaklayarak uzayda çektiler. 2021 yılı içerisinde 70 yaşındaki Richard Branson adlı iş adamı uzaya yolculuk yaptı. Salgın bile artık bizim için normalleşti. Metaverse dünyası hayatımıza girmeye başladı, biz daha tam olarak ne olduğunu bile kavrayamamışken… Teknolojik yolculuklara hazır olun. Hayal ve sihir dünyasının bilimsel gelişmelerle gerçeği nasıl yaşattığını göreceksiniz.

Gerek ekonomik gelişmeler (burada gelişmeler yerine gerilemeler mi deseydim bilmiyorum ama dünyanın bin türlü hali var tabi.) gerek siyasi otoriteler gerek astroloji gerekse marketlerdeki yumurtaya dek hızlı bir değişimin yağlı göbeğinde ayakta kalmaya çalışıyoruz.

Hepimiz bu karmaşayı kabullenerek adaptasyon yeteneğimizi dibine kadar kullanıp gelişmelere uyum sağlamaya çalıştık. Peki sağlayabildik mi?

Bazen de hayat bize ‘sür eşeğini Niğde’ye dedi. Ama bazılarımız eşeğimizin ahırdaki yerini bile değiştirmedik. Ne siz sorun ne de ben söyleyeyim daha güzel bir yaşamın sırrını... Her cümlemin sonuna gülücük koyasım geliyor çünkü durum trajikomik. Lakin ‘yaşamak ciddi bir meseledir’ deyip alkışlarla uğurluyorum 2021’i. Sizi sahneden sonsuza dek alalım bayım…

Şimdi asıl meselemiz şu: Gelen gideni aratır mı?

Biz mevsimleri yere atıp denizlerden vazgeçip yeşil gemileri yaktık ama 2022 araştırmalara ve öngörülere göre ‘ben bu 2000’li yılların asi çocuğuyum’ diyor onu ne yapacağız?

Benden söylemesi, geliyor gelmekte olan. Bence daha büyük bir parti organizasyonu bekliyor bizi. Görmediklerimizi görebilir, sevmediklerimizi sevebilir, yapmam dediklerimizi yapabiliriz. Çokta kaçırmamalı yaşamayı… Herkese mutlu bir yıl dilerim.