Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ek binası açılış programında konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

''Birileri üniversite sayılarıyla ilgili açıklamalarımızla akıllarınca alay ediyordu. Kulakları olup duymayanlar, gözü olup görmeyenlerin artık gördüğünü temenni ediyorum.

Yarın denizin üzerine yapılan Rize-Artvin Havalimanı'nda inceleme yapacağız. 

25 fakülte ve yüksekokulu ile Rize'deki üniversitemiz iftihar ettiğimiz bir seviyeye geldi. 

MİLLİ UZAY PROGRAMI

Geçtiğimiz günlerde milli uzay programımızı dünya ile paylaştık. Böylesine iddialı hedefler kalbinde ülke sevgisi olanı heyecanlandırmalı. Uzay hedeflerimizden bile rahatsız olan bir kesim var. Dünyada kendi ülkesinin felaketini dileyecek ve her felaketten haz duyacak kadar insanına yabancılaşmış başka kesim var mıdır, bilmiyorum. Bu kör husumete izin vermeyiz. Bunların asıl sıkıntısı siyasetten iş dünyasına, medyadan akademiye uzanan gizli iktidarlarının yıkılıyor olması. Uzaya da gideceğiz bölgesel ve küresel bir güç haline de geleceğiz.  

''DÜNYAYA MI SIĞMADINIZ''

Yarın öbür gün uzaya kendi aracımızı, bilim insanımızı gönderdiğimizde 'dünyaya mı sığmadınız' diyeceklerini şimdiden duyar gibiyim.

Hiçbir belediye Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın onayı olmadan yurt dışından borçlanamaz. 

Türk yükseköğretim sistemi önemli bir seviyeye yükseldi. Öğretim elemanı sayımız 70 binden 180 bine yükseldi. Hala Anadolu'daki üniversitelerin başarısız olmalarını isteyenler var.  Bütçeden üniversitelerimiz için ayırdığımız payı 2,5 milyar liradan aldık, bu yıl itibarıyla 36 milyar liraya yükselttik.

Önümüzdeki dönem aileden eğitim ve öğretime, kültürden sanata, tüm bu alanları önceliklerimizin en başına alacağız.