Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tank Palet Fabrikası'nda incelemelerde bulundu. Erdoğan, "BMC burada sermayesinin tamamı devlete ait olan ASFAT şirketinin işletmecisi konumundadır. Yani burası devletin malıdır, tapusu devlettedir, öyle de kalacaktır. İşletmeyi yürüten firma Türk firmasıdır. Her türlü denetim yetkisi Milli Savunma Bakanlığımıza aittir" dedi.

20 Temmuz'da KKTC'ye geniş bir heyetle ziyarette bulunacağını söyleyen Erdoğan, "Geçen günü Avrupa Komisyonu Başkanı ile konuşuyoruz, "duydum ki Kıbrıs'a gideceksiniz" diyor, "oradan sert mesajlar vermeseniz" diyor. Dedim, nasıl mesajlar vereceğimi de bana bildirirseniz ben o metni de orada okurum. Bunlar kimin kim olduğunu hala öğrenememişler. Ya ben bu milletin bir evladıyım. Sen Erdoğan'ın ne zamandan beri talimatla konuşma yaptığını öğrendin. Biz hakkımız neyse, bu hakkımızı söke söke alırız ve alacağız" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

"TAPUSU DEVLETTEDİR, ÖYLE DE KALACAKTIR"

Bugün burada Arifiye ana bakım fabrikasında bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Fabrikamız 1973'ten beri ordumuza hizmet veriyor. 4 yıl önce bu tesisi Milli Savunma Bakanlığı bünyesine aldık. 2019'da MSB ve bu bakanlığımıza bağlı ASFAT ile BMC protokolü ile fabrikada yeni bir dönemi başlattık. BMC burada sermayesinin tamamı devlete ait olan ASFAT şirketinin işletmecisi konumundadır. Yani burası devletin malıdır, tapusu devlettedir, öyle de kalacaktır. İşletmeyi yürüten firma Türk firmasıdır. Her türlü denetim yetkisi Milli Savunma Bakanlığımıza aittir. Yabancı ortak sadece finansal ortaktır. Katar buranın finansal ortağıdır, yüzde 49'uyla. Yüzde 51 Türk ortaklara aittir. Mülkiyeti Hazine'nin, tahsisi MSB'nindir. 

"KİM YABANCILARA SATILACAĞINI SÖYLÜYORSA YALAN SÖYLÜYOR"

Her kim bu fabrikanın yabancılara satıldığını iddia ediyorsa bilin ki yalan söylüyor. Bay Kemal işi gücü sabah yalan, akşam yalan. Ne diyor? Katar'ın gençlerini tıp fakültesine biz sınavsız alıyormuşuz. Yok böyle bir şey. Bizim seçim tarihimiz belli, Haziran 2023. Bu leblebi, çekirdek işi değil.

Altay tankımızın üretimini burada yapmayı planlıyoruz. Yazılımdaki gençlerimize sordum, en kısa zamanda bitiriyoruz bu işi dediler. En sonunda dedim ki, 2023'ün başında bunu yetiştirmeye var mıyız? Biz de bütün ekibi sıkıştıracağız ve hedef buradan Altay'ı 2023'ün başında orduya teslim törenini yapacağız. 

İHA'larımızla, SİHA'larımızla, TİHA'larımızla nasıl göklerde destan yazıyorsak, yeni nesil Fırtına obüslerimizle, Altay tanklarımızla karada aynı başarılara imza atmakta kararlıyız. 

"BUNLAR KİMİN KİM OLDUĞUNU HALA ÖĞRENEMEMİŞLER"

Biz Libya'da da, Azerbaycan'da da, Suriye'de de, Doğu Akdeniz'de de varız, olmaya da devam edeceğiz. 20 Temmuz'da Allah nasip ederse Kuzey Kıbrıs'tayım. Geniş bir ekiple orada olacağız. Geçen günü Avrupa Komisyonu Başkanı ile konuşuyoruz, "duydum ki Kıbrıs'a gideceksiniz" diyor, "oradan sert mesajlar vermeseniz" diyor. Dedim, nasıl mesajlar vereceğimi de bana bildirirseniz ben o metni de orada okurum. Bunlar kimin kim olduğunu hala öğrenememişler. Ya ben bu milletin bir evladıyım. Sen Erdoğan'ın ne zamandan beri talimatla konuşma yaptığını öğrendin. Biz hakkımız neyse, bu hakkımızı söke söke alırız ve alacağız. Doğu Akdeniz'de, Kıbrıs'taki özellikle bütün o denizlerde, oralardaki petrol arama işlemlerimizi yürüteceğiz. Şu anda yürütüyoruz.