CHP, Bursa’da BESAŞ’ın önünde kuyruklar olduğu gerekçesiyle yerel iktidarı eleştiriyor. Ortaya atılan bu saha siyasetini, süregelen anlayış ve söylemlerle birleştirce, tartışılan bir CHP ortaya çıkıyor.

BESAŞ’la başlayalım.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ekmeği, İstanbul’daki emsali gibi ‘dar gelirli’ ekmeği olarak anılmayıp, Yıldırım’dan Nilüfer’e fiyatıyla beraber, özgün tat ve kalitesiyle tercih edilmiş ve anılmıştır.

CHP’nin siyasete tahvil ettiği;

Merkezin dışındaki özellikle kenar mahallelere bakarsak, ailelerin hep beraber oturdukları, kendileri tarafından yapılan çok katlı binalar; mal sahipliği gerçeği vardır.

Aile büyüklerinden evlenip kendi hayatlarını kuran çocuklarına, kiracılıktan çok kendi mülkiyet sahipliğinin egemen olduğu mahallerdir, oraları…

Başlıca köşe başlarındaki büfeler ve bakkal bayileden, stoğundaki ucuz unlarıyla zamma direnen ve hayli ucuz durumuna gelen BESAŞ’ı alabilmek de, mantıksal tercihtir.
CHP’nin yönettiği;

İstanbul’daki halk ekmeğin üretici otoriterlerliği, özel bir TV’deki açıklamasıyla dikkati çekiyordu.

Normal türün dışındaki;
Çeşit ekmek fiyatlarının daha farklı fiyatlarla satıldığı ve bu türlerden elde edilen gelirden, normal ekmeği ucuz satabilmek için fonlandığı belirtiliyordu.
Böyle anlayış;
Belirli bir gelir düzeyi olan ve alım gücüne sahip kitleye söylenmemesi gereken yaklaşımdır ve Bursa’da BESAŞ’ın böyle düşüncesi de olmadı, duyulmadı.

Merak ediyoruz…
‘Başbakan Yardımcılığı’ konumuyla;
Türkiye’nin yönetimine 1995 ve 1996 yıllarında ortak olan CHP’nin o yıllarıyla Bursa’ya hangi hizmet veya hizmetler geldi?
Dün gibi;

Anımsıyoruz…
1990’larda;
CHP’nin hükümet ortağı olduğu yıllarda, dönemin CHP’li ‘Bayındınlık ve İskan Bakanı’nı, Bursa’da izlemiştik.
…Ve!
Bursa Çevre Otoyolu’nun temelinin yakında atılacağını söylüyordu, ama daha sonrasıyla Türkiye, genel seçime gitmişti.
Takibini yaptığımızda;
Ortada;
Bursa Çevre Otoyolu’nun yapımının başlanmasına yönelik, elde hazır bir inşaat projesi yoktu, 2000’li yıllarla yapımına başlanabilmişti.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni 1999-2004 döneminde yöneten Başkan Erdoğan Bilenser’i saflarına almak isteyen CHP, amacına ulaşamadı.
Bursa’da;
CHP’nin kendi ismi…
İsimleriyle öne çıkan;
Necati Şahin ve Mustafa Bozbey’i, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin başına taşımaya yetmedi, onları en yukarıya taşıyamadı.
Toplumsal talep sıkıntılarıyla siyaset yapan CHP’yi, bir genel seçim akşamında il merkezinden takip etmiştik.
Bursa’nın milletvekillerinden;
Yılların deneyimli ismi…
Onur Öymen’e, genel seçim mağlubiyetinin yorumunu sorduğumuzda, “1 milyon fındıkçının yürüdüğü Karadeniz’de, CHP’ye oy çıkmadı. Bu durumun, CHP tarafından sosyolojik olarak araştırılması gerekiyor.” demişti.

Necati Şahin’in kaybettiği seçimin süreci…

CHP’nin ithal PR danışmanı tarafından “Bursa’daki AVM’ler, 2001 krizindeki gibi bomboş” şeklinde tweet atılırken, aksine otoparklar doluydu.
Sahi…

Mustafa Bozbey’in de seçimi kaybettiği akşam ise, CHP’nin kendi il başkanı da, İstanbul’un sandık nöbetine gitmişti.