Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü döneminde CHP yönetimince yolsuzlukla suçlanan Can Akın Çağlar’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreterlik görevine atanması anamuhalefet partisinde tartışmaya neden oldu. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, eleştiriler konusunda Çağlar’ı dinledikten sonra “parti içinde değerlendirme yapacaklarını” söyledi.

NEYLE SUÇLANMIŞTI? 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından genel sekreterliğe atanan Çağlar, 8 yıl önce CHP İstanbul Milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Sezgin Tanrıkulu tarafından yolsuzlukla suçlanmıştı. Erdoğdu, 9 Ağustos 2012’de düzenlediği basın toplantısında, TBMM KİT Komisyonu’nca Ziraat Bankası’nda tespit edilen bazı usulsüz işlemlerin yanı sıra banka içinden kendilerine ulaştırılan belgeleri anlatarak, Çağlar’ın kredilerde yolsuzluk yaptığını, İstanbul Bayrampaşa’daki ORA AVM’ye ‘batık kredi’ verdiğini iddia etmiş, o dönem görevli olduğu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu üyeliğinden istifasını istemişti.

PARTİDE ŞOK

Çağlar’ın atamasını dün basından öğrenen CHP’li yöneticiler de şaşkınlık yaşadı. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, atamayla ilgili, “Biz de basından takip ettik” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu da dün akşam saatlerine kadar sessizliğini korudu. CHP’li Özkoç da partili milletvekillerinden Çağlar’ın açıklamasını beklemelerini istedi.

DURSUN ÇİÇEK’TEN TEPKİ

İBB Genel Sekreterliği’ne getirilen isim partide sıkıntı yarattı... CHPde atama sancısı

Eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek de önceki gün attığı tweet’le atamaya tepki gösterdi. Çiçek “Can Akın Çağlar kimdir? Ergenekon ve Balyoz kumpas davalarında FETÖ suç örgütü ve ortaklarının işlediği hukuk cinayetlerinin mağduru olduğumuz dönemde, İstanbul’a tayin isteyen sevgili eşimi HANAK/ ARDAHAN’a süren genel müdürdür. Bu infaz talimatını kimden aldı?” dedi.