Canan Karatay 'Kahvaltıda mutlaka tüketin' diye duyurdu!
Abone Ol
AKITMA MALZEMELER
1 su bardağı kadar ekşimik suyu( Süt veya su olabilir)
1/3 su bardağı un
¼ çay kaşığı karbonat
Tereyağı
Kristal kaya tuzu
AKITMA TARİFİ
Küçük bir kâse içine un, karbonat ve tuzu koyun, üzerine ekşimik suyunu yavaş yavaş una yedirerek ilave edin( Birden koymayın ki fazla sulu olmasın) karıştırın ve boza kıvamında bir sıvı hamur yapın.
Daha sonra yayvan bir tavayı kısık ateşte ısıtın, içine 1 çay kaşığı kadar tereyağı koyup, üzerine2-3 yemek kaşığı kadar akıtma hamuru akıtın ve tahta kaşığın ters yüzüyle yaydırın krep gibi.
Canan Karatay'ın yumurtalı kahvaltılık tarifleri sevilerek takip ediliyor. Prof. Dr. Canan Karatay'ın çılbır tarifini sizler için hazırladık. Geleneksel lezzetlerden olan yumurtalı bu tarifi ister kahvaltılık olarak ister ara öğün olarak tüketebilirsiniz. İşte nefis yumurtalı kahvaltılık tarifi ve malzemeleri.