Erzincan Baro Başkanı Adem Aktürk, avukatların mesleki ve kişisel eğitimine verdikleri önemin bir gereği olarak alanında uzman hocaların katılımıyla 17 ayda, 32 adet meslek içi eğitim semineri düzenlediklerini kaydetti.

Covid-19 salgını nedeniyle ara verilen meslek içi eğitim seminerleri yerine baro yayınlarına ağırlık vererek 3 ay içerisinde (Eylül, Ekim ve Kasım ayı) 10 adet kitabın basımını gerçekleştirdiklerini ifade eden Aktürk, “Amacımız meslektaşlarımıza geçmiş yıllara nazaran daha fazla katkı sağlayabilmektir. Baromuz tarafından basımı gerçekleştirilen eserler şunlardır.

1- Davalarla ılgılı dılekçe örneklerı kıtabı 2- Trafık kazalarından doğan cısmanı zararlar ve tazmını kıtabı 3- Tıcarı defterlerın ıbrazı ve delıl olması kıtabı.4- Kıra hukukunda güncel sorunlar kıtabı 5- 7251 sayılı kanunla hukuk muhakemelerı kanunu’nda yapılan değışıkler kıtabı 6 - Ceza muhakemesı hukuku başvuru kıtabı 7 - Bır dılekçenın anatomısı kıtabı 8 - CMK görevlendırmelerı ıçın uygulamada rehber el kıtabı 9 -Avukatlık kanunu ve ılgılı mevzuat 10 -Hukuk muhakemelerı kanunu.”

Erzincan Baro Başkanı Adem Aktürk, ayrıca meslektaşlarına "Legal Online Veri Tabanı” (E-Kütüphane ve İçtihat Programı aboneliği) hediye ettiklerini belirterek, “Erzincan Barosu’nu, sahip olduğu onurlu ve saygın yerinden daha ilerilere taşımak amacıyla var gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam etmekteyiz.

Samimiyetle belirtmeliyiz ki; tüm meslektaşlarımız ile birlikte Erzincan Barosu’nu ülkemizin örnek barolarından biri haline getirmenin vicdanı rahatlığı ve haklı gururu içerisindeyiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın temınatıdır” dedi.