AK Parti MKYK Üyesi Ayhan Salman, sosyal medya hesabından pandemiden etkilenen memur ve esnafa destek amaçlı hayata geçirilecek destek paketinin detaylarını paylaştı. 
Paylaşımına "Milletimizle birlikte tüm zorlukların üstesinden gelmeye, büyük hedeflerimize doğru ilerlemeye devam edeceğiz" notunu düşen Ayhan Salman'ın, memur ve esnafa verdiği müjdenin detayları ise şu şekilde: 

Emeklilere verilecek bayram ikramiyesi ödemesi tutarı 1000 TL'den bin 100 TL'ye çıkarıldı.

Memur maaşları 10 Mayıs itbarıyla hesaplara yatırılacak. 

Salgından faaliyetleri olumsuz erkilenen esnaflara yapılan aylık bin TL Gelir Desteği ile 500 ve 750 TL olarak verilen Kira Desteği uygulamasının süresi 1 ay daha uzatıldı.

TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırılan kredilerin taksit ödemeleri 1 Temmuz 2021 tarihine kadar ertelendi.

Çek ve senetlerle ilgili bir düzenleme Meclis'te uzlaşmayla görüşülüyor

İş sözleşmelerinin fesih tarihleri 30 Haziran'a kadar uzatıldı.

TESKOMB kefaleti ile kredi kullanan esnaftan taksit ödemesi yapamayan 240 bin kişinin 1 milyar TL tutarındaki borcu daha sonra tahsil edilmek üzere TESKOMB tarafından bankaya ödendi.

Kısa Çalışma Ödeneği süresi Nisan başından Haziran sonuna kadar uzatıldı

İhtiyaç sahibi ailelere hane başı verilen bin TL tutarındaki nakdi yardım bin 100 TL'ye çıkarılarak yeniden başlatıldı ve bunun için 2 milyar 540 milyon TL'lik bir kaynak tahsis edildi. 

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına, ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaları için 183 Milyon TL ilave kaynak gönderildi.

KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 Milyar TL bütçeli Yeni Bir Destek Programı başlatılıyor. Teknoloji alanında faaliyet gösteren filiz şirketler de bu desteğe başvurabilecek. Mikro işletmeler 30 bin TL'ye kadar, küçük işletmeler 75 bin TL'e kadar olmak üzere 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz şekilde bu destekten yararlanabilecek. Sektörde şartları taşıyan işletmeler 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren e-devlet üzerinden KOSGEB aracılığıla başvurularını yapabilecek.