Faiz indirimi yapılacak mı? Ekonomi çevreleri gün içerisinde merakla beklediği sorunun cevabı Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamanın ardından belli oldu. Kararın ardından dolar TL kuru başta olmak üzere döviz kurlarındaki son durum da merak ediliyor. İşte, Merkez Bankası'nın faiz kararı ve dolar TL kurundaki son durum...

FAİZ KARARI AÇIKLANDI

Merkez Bankası toplantısı sonrasında yapılan açıklamaya göre faizler yüzde 8,25 düzeyinde sabit tutuldu. Merkez Bankasından yapılan açıklama şöyle:

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 8,25 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.

Koronavirüs salgınına ilişkin gelişmelere bağlı olarak küresel büyümedeki zayıflama yılın ikinci çeyreğinde derinleşirken, ülkelerin attığı normalleşme adımlarına bağlı olarak kısmi bir toparlanma gözlenmektedir. Küresel ekonomideki toparlanmaya ilişkin belirsizlikler yüksek seyretmekte, gelişmiş ve gelişmekte olan ülke merkez bankaları genişleyici yönde adımlar atmaya devam etmektedir. Salgın hastalığın sermaye akımları, finansal koşullar, dış ticaret ve emtia fiyatları kanalıyla oluşturmakta olduğu küresel etkiler yakından takip edilmektedir.