Fed kararının yanı sıra İngiltere ve ABD'den önemli veriler de bekleniyor. Faiz haftasının baş aktörlerinden biri olan Fed'in faiz kararının açıklanacağı bugün dolar, gün içinde yükselişini sürdürerek tarihi zirvesini 14.76'ya taşıdı.

Akşam saatlerinde günün en önemli gündemi olan ABD Merkez Bankası(Fed) faiz kararı açıklanacak.

Fed faizi 2020 yılı Mart ayından bu yana yüzde 0,00-0,25 seviyesinde tutuluyor. Analistlerin beklentisi faizde bir değişiklik olmayacağı yönünde. Faiz kararıyla birlikte makroekonomik veriler de açıklanacak

Fed toplantısının ardından her zaman olduğu gibi Başkan Jerome Powell'ın basın toplantısı gerçekleştirilecek.

Fed bir önceki toplantıda faiz oranında artışa gitmezken, varlık alımlarında 15 milyar dolarlık azaltıma gitmişti.

Yurtiçinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ise faiz kararını yarın 14.00'da verecek. Piyasa beklentisi faizin 100 baz puan indirim yapılarak yüzde 14'e çekilmesi yönünde.

DOLAR NE KADAR?

Doların hafta başında 14.75 seviyesine kadar yükselerek rekor tazelemesinin ardından Merkez Bankası döviz kurlarına müdahalede bulunmuş ve dolar söz konusu müdahalenin etkisiyle 13.80'li seviyelerin altına çekilmişti. Dolar daha sonra kaybettiği kazanımlarını geri alırken, tekrar 14 lira seviyesinin üzerine çıkarak kademeli artışını sürdürmüştü.
Euro ise 16.63 lira seviyesini gördü.

BORSA GÜNE REKORLA BAŞLADI

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne yüzde 1,52 artışla 2.190,61 puandan başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 32,88 puan ve yüzde 1,52 değer kazanarak 2.190,61 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Uzmanlar, enflasyonist baskılar ve Omicron varyantına ilişkin endişelerin gündemde kalmaya devam ettiğini belirterek, Fed'in faiz kararı ve ekonomiye yönelik projeksiyonları öncesi küresel pay piyasalarında temkinli bir seyir izlenebileceğini söyledi.

Öte yandan yurt içinde yarın Merkez Bankası (TCMB) yarın merakla beklenen faiz kararını açıklayacak. Piyasa beklentisi 100 baz puanlık bir faiz indirimi geleceği yönünde oluşmuş durumda. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu kasım toplantısında 100 baz puanlık faiz indirimine giderek politika faizi yüzde 15'e çekmişti.