Hikmet Şahin Kültür Parkında açık alanda yapılan buluşmada, gençlerin gözünden geleceğin İnegöl’üne dair beklentiler masaya yatırıldı.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl özel bir buluşmaya imza attı. İnegöl’de farklı sivil toplum kuruluşlarının gençlik yapılanmalarında görev alan gençlerle bir araya gelen Başkan Taban hem 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı hem de gençlerin talep ve önerilerini dinledi.

18 farklı STK’nın genç temsilcilerinin yer aldığı buluşma, 17.00’da Hikmet Şahin Kültür Parkı içerisinde bulunan Anfi Tiyatro karşısındaki yeşil alanda gerçekleştirildi. Açık alanda pandemi kuralları çerçevesinde gençlerle bir araya gelen Başkan Alper Taban, tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Amaçlarının bu gün vesilesiyle gençlerin sesine kulak vermek, gençlerin gözünde geleceğin hayal edilen İnegöl’ünü dinlemek olduğunu ifade eden Alper Taban, “istedik ki gençlerimizin bayramında gençlerimizi dinleyelim, sizlerle bir araya gelip ne istediğinizi, neler beklediğinizi bizzat sizlerden öğrenelim. Bizler şehri ortak akılla yönetme konusunda ilk günden bu yana ortaya koyduğumuz çabayı sürdürmekte kararlıyız. Bugün de böyle rahat bir ortamda, protokolvari bir buluşmadan ziyade samimi bir ortam olsun istedik. Davetimizi kırmayıp katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Sohbet havasında geçen buluşmada, yaklaşık 2 saat boyunca gençler mikrofonu alarak yerel yönetimlerden beklentilerini, İnegöl adına hayallerini paylaştılar. Zaman zaman çevredeki vatandaşlar ve çocukların da dahil olduğu sohbet, söylenen şarkılarla süslenerek eğlenceli anların yaşanmasını sağladı.

19.19’DA İSTİKLAL MARŞIYLA SON BULDU

Buluşmanın son bölümüne İnegöl Kaymakamı Eren Arslan ve Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru da katıldı. Gençler Kaymakam Arslan ve Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru’ya da bazı sorular yönelttiler. Saatler 19.19’u gösterdiğinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine alanda hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Buluşma, İstiklal Marşı okunmasının ardından son buldu.