Gelen son dakika haberine göre, dün gece yarısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de ilk Corona Virüsü vakasının görüldüğünü açıkladı. 

Bakan'ın açıklaması sonrasında akıllara 'Okullar tatil edilecek mi?'' sorusu geldi. Bugün Sağlık Bakanlığı'nda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın da katılımıyla Bilim Kurulu toplantısı yapıldı.  Toplantıda Corona Virüse karşı alınacak önlemler görüşüldü. Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da katılacağı açıklanmıştı ama Bakan katılmadı. Eğitim ile ilgili süreç Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ile yapılacak istişare sonucu belirlenecek.

​Toplantının ardından üç bakan, ortak basın toplantısı düzenledi. Okulların kapatılıp kapatılmayacağı ile ilgili soruya yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Okulların tatil edilmesi konusu bugün gündemimizde olmadı. Önümüzdeki günlerde gündeme gelebilir. Şu an bir şey söylemem doğru olmaz. Burada salgının seyri de belirler. Bir gelişme olursa zaten sizinle paylaşırız'' yanıtını verdi.