“Türkiye nefes alıyor” sloganıyla başlatılan eğitim kapsamında Nefes Koçu Derya Kadirhan tarafından öğrencilere, öğretmenlere, velilere ve dalga dalga büyüyerek bütün Türkiye'ye doğru nefes alımının öğretilmesi hedeflendi.

Bunun için birçok eğitim webinarları düzenlenerek, öğretmen, öğrenci ve velilere diyafram nefesini, kapalı burun kanallarını açmayı ve çeşitli nefes açma eğitimleri verildi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Serdar Sezer de eğitim webinarlarına katılarak katkı sundu. Doğru nefes alma yöntemlerini öğrencilere öğreterek daha sağlıklı olmalarını, öfkeyle baş etmelerini, dikkat surelerini artırmalarını en önemlisi daha mutlu olmalarını sağlamaya çalıştılar.

Projenin mimarı Nefes Koçu Derya Kadirhan, "Bir Nefes adlı projemizin online eğitimleri mayıs ayının ilk haftasında öğretmenlerin, velilerin, öğrencilerin ve değerli konuklarımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Biz bu projeyi çok önemsiyoruz. Türkiye geneline yayılmasını ve Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına girmesini amaçlıyoruz. Doğru nefes almak hayat biçimini belirliyor. O nedenle herkesin desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE GENELİNDE BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Online olarak düzenlenen eğitimlere, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Serkan Sezer, Çumra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Altunyaldız, Hatay eTwinning İl Koordinatörü Ömer Bektaş, Eskişehir eTwinning İl Koordinatörü Gülşah Sarıkaya, Mustafa Kemal Akbay İlkokulu Müdürü Hüseyin Sarıoğlu, Mimar Sinan İlkokulu Müdürü Yılmaz Atıcı, Soma Bilsem Müdürü Umut Kocabıyık, Çumra Üç Hüyük İlkokulu Müdürü İbrahim Abbas Kılıç, Milli İrade İlkokulu Müdürü Muhittin Mot’un yanı sıra okul olarak da Bursa Şehit Polis Bülent Aslan İlkokulu, Eskişehir Milli İrade İlkokulu, Antalya Kumluca Mimar Sinan İlkokulu, Konya Sarayönü 100.Yıl İlkokulu, Soma Bilim Sanat Merkezi, Hatay Defne Mustafa Kemal Akbay İlkokulu ve Mersin Erdemli Özel Gaye İlkokulu katıldı.

PROJE ORTAĞI OLAN ÖĞRETMENLER

Derya Kadirhan, Nergis Küçük, Meryem Köseoğlu, Mustafa Bilal, Ersin İnan, Büşra Çinan, Sibel Karaduman, Ayşe Güneş, Tülin Hürriyetoğlu ve Gülizar Sert.

Bu arada her okulun bir satırını yazarak akrostiş şiiri oluşturdu. Tiyatro öğretmeni Oktay Yıldız da şiiri besteleyip seslendirdi.

Şarkıyı indirip dinlemek için linke tıklayın...