Joe Biden, 3 Kasım’da Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan Başkanlık Seçimi’nde, Donald Trump’ın aldığı 232 delegeye karşılık 306 delege ile seçimden galip çıkan taraf olmuştu. Tüm dünyadan Biden’e zafer tebrikleri iletilirken, Rusya seçim sonuçlarının resmi ilanını bekleyeceklerini bildirerek uzun süre sessizliğini korumuştu. Biden’ın başkanlığının tescillenmesinin ardından Kremlin Sarayı Basın Ofisi’nden yayınlanan açıklama ile sessizlik bozuldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, seçimde kazandığı zafer nedeni ile Biden’ı tebrik etti.

“Dünyadaki problemleri beraber çözebiliriz”

Kremlin’den yapılan açıklamada, “Telgrafta Putin, ABD’deki seçimi kazanan Başkan Biden’a başarılar dilerken, dünyanın güvenliği ve düzeni için özel bir sorumluluk taşıyan Rusya ve ABD’nin, farklı görüşlere sahip olmasına rağmen dünyanın maruz kaldığı problemlerin çözümünde beraber hareket edilebileceği belirtildi” ifadelerine yer verildi.

“İletişime hazırım”

ABD ve Rusya arasında eşit haklara ve saygıya dayalı işbirliğinin, dünyadaki birçok ülkenin çıkarlarına da hizmet edebileceğini vurgulayan Putin, “Kendi açımdan sizinle iletişime ve karşılıklı işbirliğine hazırım” ifadelerini kullandı.