Tüm bakanlar görevlerini bıraktı. Beyrut Limanı'ndaki patlama Lübnan'da istifaları arka arkaya getirmişti. Ülkede dün ve bugün gelen haberlerde Adalet Bakanı, Maliye Bakanı, Enformasyon Bakanı ve Çevre Bakanı, Başbakan Diab'ın kararını beklemeden istifa etmişti. Bunun dışında toplam 6 milletvekili de görevini bırakmıştı.

Geçtiğimiz günlerde tarihin en büyük patlamalarından biriyle sarsılan ardından da hükümete dönük protestolarla gündeme gelen Lübnan'da istifa dalgası yaşanıyordu.

Hükümetin istifa edeceği ve bakanların tamamen görevlerini bırakacağı iddiaları gündeme taşınırken, ülkede dün ve bugün gelen haberlerde Adalet Bakanı Marie Claude Najm, Maliye Bakanı Ghazi Wazni, Enformasyon Bakanı Manal Abdel Samad ve Çevre Bakanı Damianos Kattar, Başbakan Hassan Diab'ın kararını beklemeden istifa etmişti. Bunun dışında toplam 6 milletvekili de görevini bırakmıştı.

HÜKÜMETİN İSTİFA ETTİĞİ AÇIKLANDI

Gelen yeni habere göre; Lübnan Başbakanı Hassan Diab liderliğindeki hükümet istifa etti. Tüm bakanlar görevlerini bıraktı. Açıklamayı Lübnan Sağlık Bakanı yaptı.