Business Insider’ın haberine göre, İngiltere, Lincolnshire kontluğundaki bir vahşi yaşam parkında birlikte karantinaya alınan bir grup gri Afrika papağının birbirlerine küfretmeyi öğretti.

Parkın genel müdürü Steve Nichols basına yaptığı açıklamada, beş kuşun Ağustos ayında Lincolnshire Wildlife Park'a geldiğini ve aynı alanı paylaştığını söyledi. Nichols,  “Küfürlü dil personeli güldürdü, bu da kuşları uygunsuz sözcükleri tekrarlamaya teşvik etti. Papağanlar küfürleri kahkahalarla özdeşleştirdi ve ardından kendi küfürlerine gülmeye başladı” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, park yetkilileri papağanların küfürlü kelimeleri öğrenmesinin ve insanların bunu sevdiklerini gördüklerinde devam etmesinin sıradışı bir durum olmadığını açıkladı.

ZİYARETÇİLERE İSİM TAKTILAR

Ancak park, Covid-19 karantinasının ardından halka yeniden açıldığında, söz konusu papağanların ziyaretçilere isim taktığı ve onları güldüreceğini  düşündüklerinden sürekli küfür etmeye devam ettikleri bildirildi. Nichols, personelin ve müşterilerin bu yüzden çok eğlendiğini, ancak parka gelen çocukların kelime dağarcığı gelişene kadar onları gözlerden uzak farklı bir alanlara taşımaya karar verdiklerini açıkladı.

Nichols, “Papağanları birbirnden ayırarak kendi türlerinin bulunduğu farklı bölmelere taşıdık. Yeni dostlarıyla farklı bir iletişim geliştirmelerini umuyoruz” dedi.