Delaware'de Adalet Bakanı adayı Merrick Garland'ı tanıtan Biden, dün ABD Kongresinin Trump destekçileri tarafından basılmasının ardından Washington'da yaşanan olayları değerlendirdi.

Joe Biden'ın açıklamalarından satır başları;

Dün özgürlüğün kalesine ve demokrasimize görülmemiş bir saldırı yapıldı.Onlar protestocu değildi, onlara protestocu demeyin. İsyancı bir kalabalıktı. Onlar, yerli terörist.

Trump demokrasimize zarar verdi. Eski askerleri siyasete alet etti. Mahkeme yargıçlarıyla başkanlığı kazanacağını düşündün. Daha seçim başlamadan mahkemede biteceğini düşünüyordu. Yargıçların başkanlığı hediye edeceğini düşünüyordu. Ama yargı sorumluluk aldı ve görevini yerine getirdi. 

Adalet Bakanlığını kendi bürosu gibi kullanan bir başkan vardı. Demokrasimize yaptığı saldırılar Kongre'ye saldıralara kadar geldi. 

Oy veren tüm halkın idaresini durdurmaya çalıştı. 

Başkan kanunların üzerinde değildir. Hiçbir Başkan kral olamaz. Yargı başkanın emirlerini yerine getirmek için görev yapmaz. Hukuk devletiyiz hukukla yönetiliriz. 

Bu olaylar, demokratik kurumlarımızın güçlendirilmesi gerektiğini gösterdi. Adalet Bakanalığı yetkililerine sesleniyorum "Başkan'a değil hukuka bağlı olun."

Adalet Bakanlığı'na Merrick Garland'ı aday gösteriyorum.