ABD’nin Michigan eyaletinde bağlı Detroit şehrinde yaşayan 26 yaşındaki Issa Ismail, kadın olarak doğdu. Ismail 19 yaşına geldiğinde cinsiyet değiştirme kararı alarak testesteron hormonu kullanmaya başladı. Trans bir erkeğe dönüşümü kapsamında 2016 yılında göğüslerini ameliyatla aldıran Issa Ismail, 6 yıl boyunca testesteron hormonu kullandı.

Sputnik’in haberine göre, bu sayede daha derin bir sese, sakala ve kas gelişimine sahip olan Issa, buna rağmen bir erkek olarak mutlu olmadığını fark ederek depresyona girdi. Şubat 2021’de tekrar kadın olmaya karar veren Issa, testesteron terapisini bıraktı ve tekrar vücudunun kadın olması için çabalamaya başladı. Issa, hormon terapisini bıraktıktan sonra ani bir rahatlama hissi duyduğunu belirtti.

‘BİR TÜR AYDINLANMA YAŞADIM’

Cinsiyet değişimi konusundaki deneyimlerini paylaşan 26 yaşındaki kadın, cinsel kimliğiyle ilgili zorluk yaşayan ve dönüşüm konusunda kararsız olan kişilere yardım etmeyi umduğunu söyledi.

Real Fix’e konuşan Issa, “Üçüncü veya dördüncü yıldönümünden sonra, depresyonum ağırlaşmaya başladı. Karar verdiğimde bir tür aydınlanma yaşadım – hayatımın geri kalanında bir daha hormon kullanmak zorunda değildim. Bu benim için bir şok gibiydi. Bir sonraki hissettiğim şey bir rahatlama hissiydi. İşte o zaman kendimi dinlemem gerektiğini anladım” dedi.

Kendisini bir daha kadın gibi görmeyi ummadığını söyleyen Issa, mevcut durumundan mutlu olduğunu belirterek “Karşınızda gördüğünüz bu kadınsı insan olacağımı kesinlikle düşünmemiştim” ifadelerini kullandı.