Eski Beyaz Saray sözcüsü Sanders anılarını yazdığı bir kitap kaleme aldı. Kitapta, yaşadığı şoke edici bir hadiseyi anlatan Sanders, olayı duyduğunda kahkaha koparan Trump'ın kendisine "Sana asılmış. Eşin ve çocukların seni özleyecek!" dediğini aktardı. 

Beyaz Saray sözcülüğü yaptığı dönemde ABD Başkanı Donald Trump'ın politikalarının ateşli savunucularından biri olan Sarah Sanders kaleme aldığı anılarında yakın geçmişe dair ilginç bilgilere yer verdi.

Sanders, Speaking for Myself: Faith, Freedom, and Fight of Our Live Inside the Trump White House (Kendi Adıma Konuşuyorum: Trump'ın Beyaz Saray'ında İnanç, Özgürlük ve Hayat Mücadelemiz) adlı bir kitap kaleme aldı.



Sanders'ın kitabındaki en ilginç olaylardan biri de, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'la Trump arasında Haziran 2018'de Singapur'da gerçekleşen zirve sırasında başından geçenler.

Gelecek hafta çıkacak kitabın bir kopyasını temin ettiğini belirten Guardian gazetesinin haberine göre Sanders, bahsi geçen görüşmede "Kim'in kendisine göz kırptığını" yazdı.

Bu hadiseyi paylaştığı Başkan Trump'ın ise gülerek "Sana asılmış" dediğini ve "Kuzey Kore'ye gidip herkes için fedakarlık yapması gerektiğini" söylediğini yazdı.

GÖZ GÖZE GELDİLER 

Anlatılanlara göre söz konusu zirvede iki lider, kadın futbolu dahil spor üzerine sohbete tutuşmuştu.

Sonrasında, o dönemde 36 yaşında olan Sanders kafasını kaldırdığında "Kim'in kendisine bakmakta olduğunu" fark etti ve olay şöyle gelişti:

"Doğrudan göz teması kurduk. Kim başını salladı ve görünüşe göre bana göz kırptı. Afalladım. Bakışlarımı hemen önüme çevirdim ve not almaya devam ettim…. Bu da neydi, Kim Jong-un bana işaret vermedi ya dedim!"



"SANA ASILMIŞ İŞTE!" 

Sanders, sonrasında havalimanına giderken bindikleri "Canavar" adlı başkanlık limuzininde, başından geçenleri Trump'la ve Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly ile paylaştığını belirtti.

Eski Beyaz Saray sözcüsü, Başkan'ın "Kim Jong-un sana asılmış. Öyle yapmış. Lanet, asılmış işte!" yanıtını verdiğini aktardı.

Sanders kastettiği şeyin bu olmadığını izah etmeye çalıştığını ve Trump'a "Efendim, lütfen yapmayın" dediğini yazdı.



KAHKAHALAR KOPTU 

Kitaba göre bu yaklaşımında Kelly'den de destek alan Trump şaka yollu konuşmasına "Peki Sarah. Tamam. Kuzey Kore'ye gidiyorsun ve elini taşın altına koyuyorsun! Eşin ve çocukların seni özleyecek ancak ülken için bir kahraman olacaksın!" diye devam etti.

Sanders bu sohbet sırasında araçta Trump ve Kelly arasında kahkahalar koptuğunu da aktardı.