Kremlin'den yapılan açıklamada, "ABD'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarına cevap Putin tarafından verilecek. ABD ve Rusya ortak çıkara dayalı inşaası konuşunda farklı düşünüyor. Putin ABD öncülüğünde yapılacak İklim Zirvesi'ne katılıp katılmayacağına henüz karar vermedi" ifadeleri kullanıldı. 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "ABD, Rusya'da istihbarat faaliyetleri gerekçesiyle yeni yaptırım paketleri açıkladı" ifadelerini kullandı.

Yaptırımların Rusya'nın teknoloji şirketlerini hedef aldığı belirtildi. Ayrıca 16 kurum ve kişiye 2020'deki seçimlere müdahale girişimi nedeniyle 5 kişi ve 3 kuruma ise Kırım'ın ilhakı gerekçesiyle yaptırım uygulanacak.

Yeni paketle birlikte 10 diplomat sınır dışı edilecek, 32 kişi ve kurum listeye eklendi.

ABD Başkanı Joe Biden, yaptırım kararının ardından Rusya kaynaklı tehditler nedeniyle ulusal acil durum ilan eden başkanlık kararnamesini imzaladı.

Hazine Bakanlığının açıklamasında ise 14 Haziran tarihinden sonra Rusya Merkez Bankası, Rusya Ulusal Varlık Fonu veya Rusya Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen tahviller için ABD finans kuruluşlarının birincil piyasaya katılımının genel olarak yasaklanacağı aktarıldı.

ABD'li finans kurumlarının bu 3 kuruluşa borç vermesinin engelleneceği belirtilen açıklamada, böylece Ağustos 2019'dan beri yürürlükte olan Rus devlet borcundaki belirli işlemler üzerindeki mevcut yasakların genişletilmiş olacağı aktarıldı.