Azerbaycan’ın Gence kentindeki katliam hafızalarda yerini korurken, Ermenistan ordusu bu kez Azerbaycan’ın Terter kentinde defin töreni için mezarlığa giden sivillere top atışı yaptı. Hain saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

Dağlık Karabağ’da ilan edilen insani ateşkesi tanımayan ve Gence’de katliam yapan Ermenistan, dün saldırılarına bir yenisi daha ekledi. Ermenistan silahlı güçleri, Terter kentinde defin için mezarlığa giden bir grup sivili top atışlarıyla hedef aldı.

Topun isabet ettiği kabristanda birçok mezarlığın ağır şekilde tahrip edildiği, sivillere ait bir aracın da hasar aldığı görüldü. Ermenistan ordusu ayrıca Goranboy, Terter, Ağdam ve Ağcabedi illerini top atışına tuttu.

Ermenistan’ın, Azerbaycan yerleşim birimlerine top ve füzelerle gerçekleştirdiği saldırılarda bugüne kadar 43 sivil yaşamını yitirdi, 218 sivil yaralandı.

SKANDAL AÇIKLAMA 

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı kendini "savunabileceğini" umut ettiklerini söyledi.

Pompeo, Türkiye'nin Azerbaycan'a desteğini de skandal ifadelerle eleştirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Dağlık Karabağ'daki çatışmalarla ilgili olarak, "Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı kendini savunabilmesini umduklarını" söyledi.

Atlanta'da WBS radyosuna konuşan Pompeo, "Ermenilerin Azerbaycanlıların yaptıklarına karşı kendilerini savunabileceklerine dair umutluyuz" dedi.

Tarafların ateşkese varıp masaya oturmalarına ve bu "tarihi" ve "karışık" sorunu çözmelerine dair umudunu da dile getiren ABD Dışişleri Bakanı, Azerbaycan'a verdiği destek nedeniyle Türkiye'yi eleştirdi.

Pompeo, "Şimdi de Türkler var. Devreye girip Azerbaycan'a kaynak sağlayarak mevcut riski ve Dağlık Karabağ denilen bu yer nedeniyle yaşanan tarihi savaştaki ateş gücünü artırdılar" dedi.

ERMENİSTAN ÇEKİLİYOR 

Cephe hattında ise Ermenistan saldırılarına karşı Azerbaycan’ın ilerleyişi devam ediyor. Ağdere, Ağdam, Fuzuli, Cebrail ve Hadrut hattında yine saldırıları girişiminde bulunan Ermenistan güçleri, Azerbaycan ordusunca püskürtüldü.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan güçlerinin ciddi kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kaldığını açıkladı. Çatışmalarda, Ermenistan ordusuna ait 2 T-72 tankı, 1 Tor-M2KM uçaksavar, 4 Grad füze sistemi, 1 D-20, 1 D-30 ve 2 D-1 obüsü, birkaç İHA ve birkaç personel araç imha edildi.

CEPHANELERİ TÜKENİYOR 

Bakanlık, tüm cephe boyunca avantajlı durumda olduklarını belirterek, işgal altındaki bölgelerdeki Ermenistan güçlerine ağır darbe vurulduğunu, düşmanın araç, mühimmat ve yakıtının tükenmek üzere olduğunu duyurdu.

Bakanlık ayrıca, Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ’daki harekatı kapsamında Ermeni işgalinden kurtarılan Cebrayıl kentinin görüntülerini paylaştı.