Demokrasiyi rafa kaldırmayı hedefleyen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) üniforma giymiş ve ülkemizde barınmış teröristlerinin Türkiye Cumhuriyeti ve seçilmiş hükümete karşı devletin emanet ettiği silahları vatanın öz evlatlarına doğrultarak kalkıştığı darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti.

O kanlı darbe girişiminin ardından şehitler için 81 vilayette her ocakta yaslar tutuldu. 

Ülkenin başta askeriye ve emniyet olmak üzere birçok kurumuna sızarak gerçek emellerini 15 Temmuz 2016'da açığa çıkaran ve 251 kişiyi şehit eden FETÖ'nün kanlı darbe girişimi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine demokrasiye sahip çıkmak adına meydanları dolduran vatandaşlarla, bertaraf edildi. 

Tanklarla, tomalarla, ağır silahlarla halka ateş açan hain terör örgütünün askerlerine karşı Türk halkı adeta tek yürek oldu. 

Milletin iradesinin ve gücünün meydanlara taşındığı o geceden sonra her yıl “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak anılmaya devam ediyor. Ülke genelinde törenler düzenlenecek olan bu günde Bursa’da da 7’den 70’e her kesimden her yaştan vatandaş bugünün anısını coşkuyla yaşatmak için bir araya gelecek. 

Bizde Sosyal TV mikrofonunu ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ hakkındaki yorumlarını almak üzere Bursalılara uzattık.