GÜLİN ÖZDEMİR / SOSYAL TV
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) ile İstanbul Beykoz Üniversitesi arasında, Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burak Küntay’ın katılımıyla ‘İş Birliği İyi Niyet Protokolü Töreni’ DOSAB Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.
Protokol imza törenine, DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Güzeldağ, Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burak Küntay, Genel Sekreter Yardımcısı Göktuğ Özmen, Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi ve Kurumsal İşbirlikleri Koordinatörü İsmail Şakcı da katılım gösterdi.
DOSABSİAD BAŞKANI ÇEVİKEL: "YENİ BİR YOLCULUĞA ÇIKIYORUZ"
Sanayi ve eğitim kurumları arasında sinerji yaratmanın önemini vurgulayan Çevikel, “DOSABSİAD olarak, üyelerimiz ve gençlerimizin yeteneklerini en iyi şekilde geliştirmek her zaman önceliğimiz oldu. Beykoz Üniversitesi ile yaptığımız bu iş birliği, sanayimizin nitelikli iş gücüne ulaşmasını sağlayacak önemli bir adım. Üniversitenin yenilikçi ve uygulamaya dayalı eğitim anlayışı, iş dünyamızın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde donanımlı bireyler yetiştirilmesine katkı sağlayacak. Bu sayede hem öğrenciler hem de sanayi kuruluşları kazanacak.” ifadelerini kullandı.
Çevikel, protokol kapsamında staj olanaklarının artırılacağını ve sanayi ile akademi arasındaki etkileşimin güçlendirileceğini belirterek, “Üniversite ve sanayi arasında kurduğumuz bu köprü, sadece bugünün değil, geleceğin iş gücünü yetiştirmek için önemli bir fırsat sunuyor. Nitelikli iş gücü, sürdürülebilir kalkınmanın anahtarıdır ve bu iş birliği, sanayimizin rekabet gücünü artıracak projelerle desteklenecek.” dedi.
PROF. DR. BURAK KÜNTAY: "BİLGİ DÖRT DUVARLA SINIRLI DEĞİLDİR"
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin üretim ve istihdam gücü ile Beykoz Üniversitesi’nin uygulamalı akademik birikimini bir araya getirecek protokolün sanayi ve akademi arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğine inandığını belirten Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burak Küntay, “Bu iş birliği, üniversitelerin sanayiyle daha yakın ilişkiler kurması gerektiğine dair inancımızın bir yansımasıdır. Çünkü bilgi dört duvarla sınırlı değildir; bilginin gerçek dünyadaki uygulama alanları vardır. Sanayinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanımlı bireyler yetiştirmek bizim sorumluluğumuzdur.”
BURSA BASININA ÖZEL SERTİFİKA PROGRAMI
Küntay, protokol kapsamında başlatılacak 10 haftalık ücretsiz sertifika programının da önemli bir adım olduğunu belirtti. Bu programda bizzat ders vereceğini ve farklı disiplinlerden konuların ele alınacağını ifade ederek, “Ocak ayında başlayacak 10 haftalık bir sertifika programı düzenleyeceğiz. Program tamamen ücretsiz olacak ve ben de ders vereceğim. Bu programda, öğrencilerimize bilim felsefesinden tarihe uzanan geniş bir perspektif sunacağız. Bursa’nın çağrısına her zaman olumlu yanıt verdik; bu iş birliği çerçevesinde de Bursa için her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Online Master programlarımız var, bilhassa Bursa basını başta olmak üzere onlara yönelik DOSABSİAD ile organize edeceğimiz programı başlatmak istiyoruz. İş yönetimi girişimcilik konularında eğitimler de vermek istiyoruz. Ayrıca bu önemli işbirliğine verdiği destekten dolayı DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel’e teşekkür ederiz.” dedi.
DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel’in konuşmasından öne çıkanlar;
İstediğimiz düzeyde eğitim alamıyoruz. İnsanlar yollarına ve ilgilerine göre eğitim almalı. Bunun keşfi 18,19 yaşlardan kolay değil. Üyelerimizin ve onların evlatlarının da
Stajyer öğrencilerim bize gelmesi önemli.
Girişimcilik konusunda, teknoloji konusunda işbirliği yapıyoruz. Biz gençleri bir araya toplayarak farklı bir ekosistem geliştirmeliyiz. Bunun yeri Bursa. Teknoloji üssü olacaksa bu sanayisi güçlü yerden başlanmalı. Beykoz Üniversitesi ile güzel ve örnek bir işe imza atacağımızı düşünüyorum.