Yetkililer, dün yerel saatle 04.00 civarında, ihbar üzerine bölgeye giden polis ekiplerinin Indianapolis'deki bir evde biri hamile olmak üzere 5 kişinin cesedine ulaştığını açıkladı. Hamile kadının hastaneye kaldırıldığı, ancak bebeğin de kurtarılamadığı bilgisi paylaşıldı.

Polis raporlarında söz konusu kişilerin ölüm nedeninin silahla yaralanmaları olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, olayın son 10 yılda kentte gerçekleşen en büyük toplu cinayet olduğu kaydedildi.

Kurbanların isimleri ve yaşları açıklanmazken, Belediye Başkanı Joe Hogsett, "Ülke genelinde çok yaygın hale gelen ve vicdanları şoke etmekten asla vazgeçilmeyecek bir ahlaksızlık eylemi" derken, "Olanlar basit bir silahlı şiddet eylemi değildi, bu sabah olan şey bir toplu cinayetti" açıklamasında bulundu.

Hogsett, şimdiye kadar toplanan kanıtların, yetkililerin yıllardır kontrol altına almak için uğraştığı Indianapolis'teki "silahların, madde bağımlılığının ve yoksulluğun ölümcül bir şekilde birleşmesiyle" bağlantılı olmadığını öne sürdüğünü söyledi.

Bir polis sözcüsü gazetecilere verdiği demeçte, yerel saatle sabah 4 civarında Indianapolis şehir merkezinin kuzeydoğusunda kurşun yaralarından muzdarip bir erkek çocuk bulduğunu söyledi. Memurlar daha sonra, 800 metre uzaklıktaki bir evde beş kişinin cesedini buldu.

Emniyet Müdürü Randal Taylor gazetecilere olayın tesadüfi görünmediğini söylerken, tespit edilmiş hiçbir şüphelinin olmamasının birden fazla saldırgan olduğunu tahmin ettiklerini dile getirdi.