Edremit Orman Bölge Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan çalışmalar kapsamında 40 hektarı Orman arazisi içerisinde, 13 hektarı ise Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içerisinde kalan bölgelerde yanan alanların yapılacak çalışmalarla yeniden yeşillendirilmesinin amaçlandığı bildirildi.

Edremit Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre; yanan alanların Ayvalık Adaları Tabiat Parkı içerisinde kalan bölgede ağaç dikimi yapılarak, diğer bölgeler de ise toprağın bol miktarda tohumlanarak, kendi haline bırakılmasıyla söz konusu çalışmaların tamamlanmasının hedeflendiği öğrenildi.

Kızılçam ile donatılması planlanan yanan ormanlık alanların yol kenarlarında toprak yapısına uygun olabilecek selvi, sedir ve kavak ağacı fidanlarının dikilmesinin de çalışmalar kapsamında olduğu gözlendi.

Yanan ağaçların arasında alevlerden etkilenenlerin, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlenerek kesileceği ve böylelikle de çalışmaların start alacağı alanın öncelikle yanan ağaçlardan temizlenmesiyle dikim çalışmalarının fiilen başlatılacağı belirtiliyor.