Bursa’da, devletin kurumunun başındayken, yaz sonunda Ankara’da, Bakanlık’ın çatısı altına terfi ettirilen ve görevine başlatılan ‘il müdürü’ için ‘asaleten’ atama kararnamesi de yürürlüğe alındı.

Bursa’da doğup büyüyen ve kentinde devletin ‘Milli Eğitim’ kurumunda görevler üstlenen Sabahattin Dülger, artık 81 ili kapsayan; tüm ülke için görevin başında bulunuyor.

2 ay öncesiyle…

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in bu göreve gelmesinin ardından, Ankara’da, ‘Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü’ görevine hemen başlatılmıştı.

...Ve!

Yeni bir;

Resmi kararla…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle de, görevine asaleten ataması da yapıldı.

Bu gelişmeyle;

Dülger, sosyal medya aracılığıyla yeni bir teşekkürde bulundu ve “Beni, bu göreve layık gören başta  Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e şükranlarımı arz ederim. Allah mahcup etmesin” ifadesini kullandı.

Yeni görevle;

Mesleki eğitim kursları, açık öğretime dayalı ortaokul ve liseler ile mesleki ve teknik açık öğretim faaliyetleri ve çalışmaları yönetilecek.
Son yıllarda…

Devletin merkezi Ankara’ya; devlet kurumlarının başına, Bursa’dan bürokratlar verildi.

Şimdilerde…

Milli Eğitim Bakanı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger de, ‘Milli Eğitim’ alanıyla bu kervana katıldı.

Bursa’daki görevinde;

Dülger, mekansal çözümler, beklentiler ve yeni okul talepleri açısında, mesleki eğitimde yeniden yapılanmaya da odaklanmıştı.
Merkezi yönetimin yatırım ve bütçe politikasının sıkıntılarına rağmen, mevcut

Okulların depreme karşı güçlendirilmesi ve sembol mesleki okulların yeniden inşası için çabaladı.
Bursa’ya kendisinden sonra atanan Bülent Altıntaş, birkaç hafta sonrayla tuhaf durumla görevinden alınmasaydı, meslek liselerine yönelik adımların hızlılığı ve sonuca götürülmesi sağlanacaktı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başında, şimdi Serkan Gür var ve önünde, Dülger’in bıraktığı ajanda var.
Mesela…

Tarihi Tophane Endüstri Meslek Lisesi’nin yeniden tesisi için kademeli yıkımlar yapılmıştı ve mimari proje hazırlığı da sağlanıyordu.

Dülger’in düşüncesi…
‘Sanayi kenti’ Bursa’da;

Büyük işletmeler ve hayırseverlerin mesleki eğitime duyarlılığıyla yeni binaların, farklı sponsorlarla gerçekleştirilmesi ve hızlandırılması öngörülüyordu.
Yanı sıra…

Demirtaş Endüstri Meslek Lisesi de, epey zaman önce tamamen yıkılmıştı, ama yine yeniden inşası için somut adım eşiğine gelinmişti.

Gür, mesleki eğitimcilikten geliyor.

Sanayi kenti Bursa’da, öhceleri bir duraklama dönemi yaşayan mesleki eğitime yeniden yapılanma için şimdi kendisinden adımlar, sonuç bekleniyor.