Bursa'da kestane toplamak için Zeyniler Köyü'ndeki Uludağ’ın yamaçlarına tırmanan bir vatandaş, erkek cesedi buldu.

AW027351_05

Vatandaş, cesedin bulunduğu yerde telefon çekmediği için ateş yakıp dumanla yeri ekiplere tarif etti.

AW027351_04

JAK, AFAD, NAK, polis ve diğer arama kurtarma ekipleri cesede ulaşmak için yamaca tırmandı. Ekipler, yaptığı ilk incelemede cesedin yaklaşık 3 ay önce kaybolan 'Otçu Kadir' lakaplı Kadir Fidan’a (74) ait olduğunu tespit etti.

AW027351_02

Cesedin kesin kimliği Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsi ile belli olacak.

AW027351_03

Cesedi bulan Cafer Türel, "Spor yapmak için dağa tırmandım. Daha sonra ceset gördüm. Hemen telefon çeken yere gidip vatandaşlık görevimi yaparak ekiplere ihbarda bulundum dedi.

Mağarada define olduğunu söylemişti

Öte yandan, Otçu Kadir lakaplı 74 yaşındaki Kadir Fidan yaklaşık 3 ay önce aynı bölgede şifalı bitki toplamak için Uludağ'ın eteklerine çıkmış, yakınlarına da bir mağarada define olduğunu söylemişti. Fidan o günden beri kayıptı.

def (1)

Günlerce arama kurtarma ekipleri tarafından aranan yaşlı adamın en son olarak girdiği tahmin edilen çift girişli mağara ekipler tarafından bulunmuş ancak içeride Kadir Fidan'a ait bir bulguya rastlanmamıştı.

def (2)