Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girecek adaylar, saat 10.00'a kadar binalara giriş yapabildi. Bursa Fatih Mesleki ve Anadolu Lisesi'nde sınava girecek olan adaylar, kimlik kontrollerinin ardından salonlara alındı. Tüm uyarılara rağmen 1 aday, okulu karıştırınca polisten yardım istedi.

AW222798_06

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı motosikletli polis ekipleri geç kalan öğrenci için hemen harekete geçip adeta zamanla yarıştı. Sırameşeler Caddesi üzerinden geç kalan öğrenciyi alan motosikletli trafik polisi Kapıların kapanmasına dakikalar kala öğrenciyi okula yetiştirdi. Okul önünde bekleyen kalabalık öğrenciye kendi kaskını takarak getiren trafik polisini alkış yağmuruna tuttu.

AW222798_05

Sultan II. Murad, vefatının 574. yılında anıldı Sultan II. Murad, vefatının 574. yılında anıldı

Gemlik ilçesinde de sınava gireceği okulun adresini karıştıran bir kız öğrenci 112 acil yardım hattını arayarak polisten yardım istedi. Kız öğrencinin bulunduğu bölgeye çok kısa sürede gelen motosikletli trafik polisi öğrenciyi motosikletle sınava gireceği okula götürdü.

AW222798_02

Bursa şehir merkezinde sınava geç kalan bir kız öğrenci trafiğe takılınca çareyi polisi aramakta buldu. Öğrencinin anne babası ile otobüs beklediği durağa gelen motosikleti trafik polisi öğrenciyi motosiklete bindirip sınava gireceği okula yetiştirdi.

AW222798_01

Polis ekiplerinin verdiği mücadele ve sonucunda sınava yetiştikleri için yüzleri gülen öğrencilerin o anları kameraya yansırken, kapılarda bekleyen veliler ise polisleri ve öğrencileri alkış yağmuruna tuttu. Trafik polislerinin özverili çalışması Bursa halkının takdirini kazandı.