İçişleri Bakanlığı’nca 81 il valiliğine ‘koronavirüs’ konulu genelgenin gönderilmesinin ardından Yıldırım Belediyesi, iki şahitli, davetli katılımı olmayan nikah töreni dönemine geçti.

Bu kapsamda nikahlarını belediyenin salonlarında kıydırmak isteyen çiftler, Yıldırım Belediyesi Evlendirme Dairesi Müdürlüğü’ne başvurduklarında, koronavirüs tehdidi nedeniyle sadece iki şahitle davetli katılımı olmadan nikahlarının kıyılacağı cevabını alınca hem kendi sağlıkları hem de yakınlarının sağlıklarını tehlikeye sokmamak amacıyla maskeli olarak nikahlarını kıydırıyor.

Yıldırım Belediyesi Yıldırım Nikah Salonu’nda maskeli olarak nikahları kıyılan Arife Abik ile Salih Ekin çiftinin nikah töreni de bu kapsamda davetli katılımı olmadan, iki şahit eşliğinde gerçekleştirildi.

Nikah törenlerinde sevdikleriyle birlikte olamadan mutluluğa ‘evet’ diyen Salih ve Arife Ekin çifti, “Yıldırım Belediyesi Evlendirme Dairesi Müdürlüğümüze müracaat ettiğimizde, bize koronovirüs önlemleri için yayımlanan genelge gereği en fazla iki şahit olabileceğinin ve davetli katılımı olamayacağın bilgisini verdiler. Biz de maskeyle ve yakınlarımız olmadan nikahımızı kıydırdık. Davetlilerimizi yaşlarından dolayı riske atmamak için çağırmadık. Koronavirüs sürekli yayıldığı için güzel bir uygulama olmuş. Hem kendi sağlığımızı hem de çevremizdeki kişilerinde sağlığını düşünmek zorundayız. Bu mutlu günümüzde sevdiklerimizin de mutluluğumuzu bizimle paylaşmasını isterdik ama koronavirüs bütün planlarımızı alt üst etti. Ancak hiçbir mutluluk sevdiklerimizin sağlığından önemli değildir. Vatandaşların sağlığını herşeyin üzerinde görerek gerekli tedbirleri alan Yıldırım Belediyesi’ne de bu anlamda teşekkür ederiz” dediler.