Bugün Bursa’da gerçekten yürek yakan bir kaza meydana geldi. Orhaneli Yolu’nda başka bir kazaya giden itfaiye aracı uçuruma yuvarlandı. Maalesef 4 itfaiyeci şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Çok üzüldüm gerçekten. Sonrasında bizler haberci olarak yapmamız gerekeni yaparak kazayı haberleştirdik.

Sosyal medya hesaplarımızdan da paylaştık. Buraya kadara hepsi normal. Ama bana göre sonrası ise anormal. 4 eve ateş düşmüş. Büyük acı yaşıyorlar. Şehit olan itfaiyecilerin aileleri belki de kaza mahallini görmemek için olay yerine gitmedi. Gidenler de muhakkak olmuştur. Ancak siyasilerin başsağlığı mesajı yayınlarken uçurumdaki itfaiye aracının fotoğrafını kullanması gerçekten anlaşılır değil. Gazeteci hem olay yerinin, hem şehit olan itfaiye erlerinin fotoğrafını kullanır. Bu normal. Ama onun dışındaki özellikle de siyasetçiler böyle bir şey yapmamalı. Siyasiler toplum tarafından takip edilen kişilerdir. Paylaşımlarını yaparlarken, herkesten daha fazla düşünmelidirler. Böylesine bir hata yapmamadırlar. 

Belki şehit olan itfaiye erlerinden birinin yakınları kaza yerini görmemek için haber sitelerine girmiyorlar. Ama sosyal medyada takip ettikleri bir belediye başkanının ya da milletvekilinin sayfasından görerek belki de hayatları boyunca gözlerinin önünden gitmeyecek o fotoğrafı görecekler. Neden buna sebep oluyorsunuz ki?
Ben şu anda böyle bir yazıyı kaleme aldığıma inanamıyorum. Ama kazadan sonra bazı belediye başkanı ve milletvekilinin paylaşımlarını görünce kendimi tutamadım ve bu yazıyı yazmaya karar verdim. Ayrıca paylaşımlarındaki hassasiyet nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan’a teşekkür ediyorum. Başka isimler de olabilir ancak ben gördüğüm için bu isimleri yazdım.