Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin duyurduğu Uluslararası Bursa Festivali’nde, Müslümanlık’a geçen Türk dostu bir ünlü de sahne alacak.
Türkiye’nin dış politikasındaki idari ve askeri hamleler, kendi içgüvenliği kadar, başka ülke ve milletlerin de güvencesi durumuna geliyor.

Bu doğrultuda…

Dünyaca ünlü şarkıcı;
Della Miles de, övgüleriye biliniyor.

Emperyalist politika gerekçesiyle dünyanın da hedefinde bulunan ABD’nin bir vatandaşı, ama yakın geçmişte Müslümanlık’a geçti.
Üstelik…
Türkiye’ye yerleştiği duyuldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Bursa Festivali, 11-30 Ağustos 2021 tarihlerinde yapılacak.
24 Ağustos’ta;
Miles de, sahne alacak.

Türkiye’nin Suriye’ye gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı’na destek vermek için sınırdaki Akçakale’de açıklamada bulunmuştu.
Operasyon;
İnsanı amaçlı olarak değerlendiriliyor ve “Lütfen durmayın, sonuna kadar gidin ve bu işi bitirin. Bir Amerikalı olarak onların yayınlarına inanmaktansa buraya geldim ve Barış Pınarı Harekatı’nı destekliyorum.” diyordu.

Yanı sıra..
Türkiye’deki birlik ve beraberliğin güzel örneklerinden; ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına bağışıyla da katılmıştı.

Della Miles, İsrail’in Filistin’deki Müsmanlar’a yönelik politikası ve saldırılarına da sert tepkisiyle biliniyor.
Türkiye’de, İsrail’in ürünlerine yönelik boykot çağrısında bulunanlar arasındayrdı ve, “İsrail’e karşı boykota başlayıp barkot numarası 729 ile başlayan hiçbir ürünü artık almayacağım.” ifadesini kullanıyordu.

Michael Jackson ve Whitney Houston’a vokalistlikten, kendisi de sahnelerin ünlü yıldızı durumuna gelen Miles, ayrıca iyi bir şarkı sözü yazarı…

Müzisyen bir aileden gelen;

Della Miles, küresel insani sorunlara duyarlılığı ve ortaya koyduğu açıklamalarıyla da dikkati çekiyor.
Seslendirdiği “Yıllar Önce” adlı şarkısına uyarladığı özel bir klibi de, Azerbaycan’ın halkına armağan etmişti.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın organizasyon deneyimiyle programlanan Uluslararası Bursa Festivali’nde, Miles de Bursa halkıyla buluşacak.