Bursaspor’un Süper Lig’den düştüğü sezonun bitmesinin ardından dönemin başkanı Ali Ay’ın, görevinden ayrıldığı günleri herkese hatırlatmak istiyorum.

Bir sürü yanlış işe bağlı olarak borç batağındaki Bursaspor var ortada. Herkes karamsar. Birçok ismi geçen kişi, değil Bursaspor’a başkan olmak, Özlüce yakınlarından bile geçmiyordu. “Neme lazım biri oralarda görürse maazallah bir bakmışsın başkan ya da yönetici olurum” korkusunu yaşıyordu. Demem o ki, Bursaspor kimsenin umurunda değildi. 

Sonra önceki dönemlerde de aday olan Mesut Mestan, Bursaspor başkan adayı oldu. Ve birçok kaçak dövüşçü, iyi gün Bursasporlusu derin bir nefes aldı. Çünkü ateşten gömleği Mesut Mestan ve yönetimi giymeye talip oldu. Beş kuruş para yok belki ama Bursaspor, ismiyle, armasıyla ve formasıyla bile Süper Lig’e çıkabilirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Belediyesi ve Kestel Belediyesi maddi manevi desteklerini Bursaspor’dan eksiltmediler.

Ama Bursa’nın para babası olanları gören olmadı. Sürekli ara yollarda dolaştılar. Ortaya çıkıp da destek vermediler. Mesut Mestan da kendi çapında bir şeyler yapmaya çalıştı. Ama olmadı. Şimdi tek suçlu Mesut Mestan diye nara atanlar var. Tabi ki Mesut Mestan da hatalar yaptı.

Mesela hoca tercihleri daha isabetli olabilirdi. Transferlerde aidiyet duygusu yüksek 1-2 futbolcu alınmalıydı.

Ancak tek suçluymuş gibi neden ona yükleniyorlar anlam veremiyorum. Ama ben şundan eminim. Bursaspor Süper Lig’e yükselseydi, kesinlikle Mesut Mestan’ı başkanlıktan indireceklerdi.

Ha bu arada kimse benim bu yazımdan bir sonuç çıkarmasın. Ben Mesut Mestan ile 2 kez bir röportaj yaptım. Birini de tele konferansla. Yani samimi bir muhabbet içerisinde değilim. Sadece adama hakkının teslim edilmesi gerekiyor. Ve Bursaspor’un bu durumlarda olmasının asıl nedeninin geçmiş dönemlerdeki hatalardan kaynaklandığının altını çizmek istiyorum.

Neyse lafı çok uzatmadan, önceki gün Sosyal TV’deki yorumumu tekrarlıyorum. İyi bir planlama yaparak Bursaspor’un önümüzdeki sezon Süper Lig’e çıkarılması lazım.

Kalın sağlıcakla...