Araştırma şirketi Teleskop, Eylül ayını kapsayan “Bursa İlçe Belediye ve Belediye Başkanları Sosyal Medya Performans Raporu” sonuçlarını açıkladı.

Raporda nüfusa göre yapılan değerlendirmelerde Yıldırım, Osmangazi ve İnegöl Belediyeleri ve başkanlarının performansları dikkat çekiyor. Yine nüfus baz alındığında ortaya çıkan sonuçlarda Gürsu Belediyesi ve Başkanı Mustafa Işık da hayal kırıklığı yaratıyor.

YILDIRIM, OSMANGAZİ VE İNEGÖL

Sosyal Medya Analiz Raporu sonuçlarına göre Twitter, İnstagram ve Facebook platformlarında etkileşim sayıları bakımından 207 bin 67 ile İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 89 bin 833 ile Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve 76 bin 5 ile de Mustafa Dündar ilk 3 basamakta yer alıyor.

Buradaki en başarısız belediye başkanı ise nüfusa göre yapılan değerlendirmeyle Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık oldu.

“Gönderi Ortalamasına Göre Etkileşim Raporu” sonuçlarında da yine İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın başarısı öne çıkıyor.

TWİTTER ANALİZ RAPORU

Sosyal Medya mecralarında ayrı ayrı yapılan değerlendirmelerde de yine benzer sonuçlar dikkat çekiyor.

“Twitter Analiz Raporu” sonuçlarında yine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar yüksek etkileşimle öne çıkarken, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem hemen arkadan geldiği görülüyor.

İNSTAGRAM ANALİZ RAPORU

“İnstagram Analiz Raporu” sonuçlarında da benzer sonuçlar olduğu görülüyor. Yıldırım, Osmangazi ve İnegöl Belediye başkanlarının yanı sıra CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da bu mecradaki etkisiyle dikkat çekiyor.

FACEBOOK ANALİZ RAPORU

“Facebook Analiz Raporu” sonuçlarında ise Yıldırım, İnegöl ve Osmangazi Belediye başkanlarına ek olarak Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın başarısı öne çıkıyor.

İlçe belediyeleri olarak yapılan araştırma sonuçlarında Yıldırım, İnegöl, Osmangazi Nilüfer ve Kestel Belediyelerinin nüfus yoğunluğu dikkate alındığında öne çıktıkları görülüyor.

EN BAŞARISIZ GÜRSU

Nüfus bakımından diğer 13 ilçeye göre bir hayli geride olan 4 dağ ilçesinin analiz raporlarında gerilerde kaldığı görülürken, dağ ilçelerinin toplam nüfusunun neredeyse 3 katı kadar nüfusu olan Gürsu’nun dijital çağda sosyal medyada zayıf kalması da dikkat çeken ilginç bir ayrıntı olarak değerlendiriliyor.