Birkaç gün önce aldığım bir istihbarat üzerine bir araştırma yaptım ve Bursaspor’da “Transfer tahtası açılmadı mı?” başlığıyla bir haber yazdım. Haberi yayınladığım an itibariyle ortalık bir anda ayağa kaktı. Bir kısım insan tepki gösterdi, bir kısım insan da önemli bir habercilik yaptığımı söyleyerek tebrik etti ve destek verdi. Tabi ki büyük çoğunluk tebrik edenlerdi.

Ancak Bursaspor’un ikinci başkanı Emin Adanur ve birkaç kişi hakaretler içeren paylaşımlar yaptılar. Bazı trol hesaplar üzerinden tehditler hakaretler falan oldu.

Niye rahatsız oldunuz kardeşim? Ben bir haber yaptım, siz de varsa elinizde belgeniz yayınlarsınız ve dersiniz ki, “yalan haber yaptın.”

Transfer tahtası ya açıktır ya da kapalı. Ben de sordum. Transfer tahtası açılmadı mı? diye. Çünkü ben doğrulatmadığım hiçbir haberi yayınlamam. Ha bu arada şunu da söyleyeyim. Bu istihbarat Bursa’da bir tek bana gelmedi. Başka gazetecilere de ulaştı. Ama onlar yazmadı. Niye yazmadılar bilmem. Ama ben gazeteciyim. “Hem de staj dönemimi de sayarsak “30’ (OTUZ) yıllık gazeteciyim. Yani 30 yaşındaki gençlerin hayatı kadar benim mesleki geçmişim var. Ve Allah’ıma bin şükür lekesiz bir mesleki geçmişim var. Aksini iddia eden ortaya kanıtı koyar.

Neymiş efendim bu haberi birileri bana yazdırmışmış. 3-5 kuruş alarak yalan haber yapıyormuşum. Para vererek o kadar haber yazdırmaya ya da yazdırmamaya alışmışsınız ki, başkalarını da öyle zannediyorsunuz. Ben haber değeri varsa o haberi yazmak için kimseden izin almıyorum. İzin alarak haber yapanları görmek istiyorsanız, bu tarafa değil o tarafa bakın.

Ben yönetimden herhangi bir kişiye Bursaspor için emek vermiyorsunuz demedim. Çaba göstermiyorsunuz da demedim. Transfer tahtasını açmadınız ya da açamazsınız da demedim. Bursasporluları kandırıyorsunuz da demedim. Bu işi beceremiyorsunuz filan da demedim.

Tek bir soru sordum. Transfer tahtası açılmadı mı? şeklinde.

Ona cevap vermek yerine, hakaret ve tehdit etmeyi tercih ettiniz. Ama ben Bursa’da ekmeğini kazanan bir gazeteci olarak mesleğimi yapmaya devam edeceğim. Ne hakaret ne tehdit benim hiçbir zaman tarzım olmadı.

Kalın sağlıcakla…