Koronavirüse karşı, bilimin ürettiği ve koruyucu olabilen aşı var, ama karşıtlık da yaşanıyor. Bugün yeni eğitim ve öğretim dönemi başlarken, 300 bin dolayındaki aşısız öğretmen de ilginç durum oluşturuyor.

Öncelikle…

Yeni eğitim ve öğretim dönemi, geleceğe hazırlayan kurumların yönetimsel ve öğretici kadroları ile öğrencilerine hayırlı olsun.

Koronavirüse karşı…

Aşılarını hiç yaptırmamış ve ayrıca ilkini yaptırmalarına rağmen, takvimini aksatanlar, toplumsal sorun olarak tartışılıyor.

Okullar açılırken…

Eğitim kurumlarında, öğretmenler ve diğer personel arasında aşılı olmayanlara, haftada 2 kez düzenli test zorunluluğu da başladı.

Ayrıca…
Milyonlarca veli arasında, aşılarını yaptırmamış olanlar da bulunurken, böyle gerçek de, toplumsal risk olarak görülüyor.

Açıkçası…

Aşılarını yaptırmamış veya aksatan veliler, okulların bahçelerine dahi alınmamalı, çünkü ortak doğrular, böyle gerektiriyor.

Kafeteryaların masalarına kümelenmiş, virüsün riskini ve önlemine hiçe sayanlar arasında, öğrencileri de görüyoruz.

Böyle durumla…

Öğrencilere de, sorumluluk düşüyor.

Tuhaf olan…

Paketlerinde ‘Dikkat, öldürür’ yazılan sigaralar tüketilirken çekince yok, ama aşı çekincesi ve karşıtlığına şaşırıyoruz.

Türkiye’de, yaşanabilir çevre ve çevre, insan sağlığı için eylemler yapılıyor ve bu nedenle projeler dava ediliyor, ama toplum sağlığı için önem taşıyan aşıya karşı, ‘karşıtlık propagandası’ bile yapılıyor.