Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya'nın batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

MARMARA’DA SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Marmara ve Ege’de 1 ile 3 derece azalıyor. Ayrıca bölgelerin genelinin parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının; batı bölgelerde değişmeyerek mevsim normallerinin 1 ile 3 derece altında, doğu bölgelerde ise biraz artarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.



BURSA BİR HAFTA DAHA SERİN VE YAĞIŞLI

Meteoroloji yetkililerinin verdiği bilgiye göre, ülke genelindeki yağışlı ve serin hava Bursa’da da etkisini sürdürecek. Yapılan tahminlere göre Bursa’da hava sıcaklığı en düşük 11 en yüksek 23 derece civarında seyredecek.

Yağış anında hissedilen sıcaklığın ise daha da düşük seviyelerde olacağı bildirildi. Yetkililer, ani yağışlara karşı vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyardı.