Pandemi nedeniyle geçen yıl yapılamayan Uluslararası Bursa Festivali, 11-30 Ağustos 2021 tarihleri arası için bugün açıklanan programıyla yeniden kentle buluşuyor.

Yeniden;

Festival buluşması için…

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın ortak düzenlenen basın toplantısyla yıldızlar buluşması duyuruldu.

Farklı yönleriyle…

Bu yılki festival, çarpıcı detaylar taşıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, kültür ve sanat alanında özel yere sahip ve prestijli organizasyonunda hasret bitiyor.
Toplumsal;

Talep ve sesler doğrultusunda…
Herkesi çekebilecek ve kentin yetiştirdiği yerel değerlerini de sahneye çıkaran buluşma olacak.

Uluslararası sanatçı ve topluluklara fazla yer verebilmek, ciddi bütçe gerektirdiği gibi, gerçekleştiğinde parasal tutarlarıyla eleştiriler de ortaya atılıyor.

Bu yılki festivalde…

Toplumsal talep dengesinin gözetilmek istendiği ve özellikle pandemi nedeniyle özünde herkesi çeken ve keyiflendiren buluşma planlandı.
Başka dikkati çeken…

Patron işinsanları olarak;

Bursa’nın yerel sermaye gücünün, küresel sermayeden daha duyarlı ve itici güç olmaya çalıştığı görülüyor.
Yılların deneyimiyle organizasyonu yine üstlenen Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın (BKTV) iş insanlarından oluşan yönetim kurulu, festivale sürekli omuz veren BTSO ve meşrubat üreticisi Uludağ’ı yalnız bırakmadı.
BKTV’nin yönetim kurulu başkanlığın yürüten Özer Matlı’nın aile şirketleri; Matlı ve Burdan, sponsorlar arasında bulunuyor.
Yönetim kurulu üyelerinden;

Nilüfer Çevikel’in başkanlığındaki DOSABSİAD ve Ömer Kumava’nın adını taşıyan aile şirketi, güç katıyorlar.
Onursal Başkan Fatma Durmaz Yılbirlik’in aile şirketleri kuruluşu Durmazlar ve toplu konut projeleriyle öne çıkan Atış Yapı da, katkılarda bulunuyorlar.

Küresel sermaye kuruluşu Oyak-Renault’u, bu özelliğiyle de sponsorlar arasında görürken, başka küresel sermaye desteğine ilişkin görüşmeler sürüyor.

..Ve!
Kültür ve Turizm Bakanlığı;

Her yıl festivalin açılışına, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın katılımıyla destek verirken, bu yıl 350 bin TL tutarında parasal destek de sağladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yerel açıdan kendi değerlerine yer veren, iddialı ve nitelikli festival izleneceğini söylüyor.

Soru işaretlerine karşı…

BKTV’nin hazırladığı bir programın yürütüleceğini ve müdahil olmadıklarını ifade etmesi de, dikkati çekiyordu,
Bu arada…
Aktaş, için %60 oturma kapasitesinin uygulanacağı her etkinlikte, sağlıkçılar ve engellilerden 10’ar kişiyi misafir edeceklerini de açıkladı.
BKTV’nin ‘Genel Sekreter’ gibi, önemli bir icra makamında da, Fehim Ferik’i, festivalin koşuşturmayı gerektiren emeğinde görüyoruz.
Bursa
, festivaliyle;
Hakan Aysev, Cem Adrian&Melis Sökmen, Senforock, Armin Muzaferija, 90’lar Pop (Yonva Evcimik, Burak Kut, Grup Vitamin, Mansur Ark, Ferda Anıl Yarkın), Mustafa Keser, Ziynet Sali, Keşanli Ali Destanı, Della Miles, Eypio&Tuğçe Kandemir, Haluk Levent, Fettah Can&Cnasu Kurtcu ve Ebru Gündeş’le bir araya gelecek.