Bursa'da pandemi döneminden olumsuz etkilenen ve tüm sanat dallarında faaliyet gösteren yerel sanatçılara, teknik ekiplerine destek olmak amacıyla 10 Temmuz-10 Eylül arasında  gerçekleştirilecek olan ve 450 sanatçının yer alacağı "Bir NeFestival" etkinliğinin basın lansmanı Merinos AKKM Muradiye Salonu'nda gerçekleşti. 

Lansmana Bursa  Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Başkanı Özer Matlı, Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi Başkanı Mustafa Yıldırım katıldı.

Lansmanda konuşan Başkan Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi olarak her bir bireye hizmet vermenin derdinde olduklarını söylerken özellikle sanatçıların bu süreçten çok fazla etkilendiğini ifade ederken  sözlerine şöyle devam etti; "Süreçte sanat aleminde etkilenmişliğin daha fazla olduğunu görüyoruz. İnşallah bu süreci de el birliği ile atlatacağız. Festivalimiz 10 Temmuz'da kortej yürüyüşü ile başlayacak.Festival yerel sanatçılar için de büyük bir destek olacak.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan destek kampanyaları Türkiye'nin dört bir  yanına yayıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "müzik susmasın" projesi kapsamında yapılan destekler uzattıklarını açıkladı. Bizlerde Bursa'nın sanatçılarını yalnız bırakmadık.
 Sanatla buluşmak isteyen her kim var ise onun karşılığı olacak bir çalışma. Süreç zor bir süreç ama beraber aşacağız. 17 ilçeyi kapsayan 10 Temmuz'da başlayıp 10 Eylül'e kadar devam edecek festivalimiz şimdiden hayırlı olsun" dedi.