Bursaspor’un Haziran’ın başında yapılacak genel kurulunda şu an için 3 başkan adayı var.

Mevcut Başkan Erkan Kamat hakkında bir fikre sahip olsak da diğer iki başkan adayı Serdar Acarhoroz ve Hayrettin Gülgüler’i pek kimse tanımıyor. Bence Bursaspor’a şu an şampiyon Başkan İbrahim Yazıcı gibi fark yaratacak bir isim lazım ama onlar da ortaya çıkmıyorlar. Bana göre başlıca nedeni de Bursaspor’un borç batağında olmasıdır.

Mevcut Başkan adayları kongreden önce çıkıp mal varlıklarını ortaya koymaları gerekiyor. Şirketlerinin mali yapılarının durumunu şeffaf şekilde kamuoyuna sunmaları gerekmektedir. Gerçekten Bursaspor’a katkı koymaya ve bu takımı Süper Lig’e çıkarma niyetinde olduklarını inandırıcı şekilde anlatmalıdırlar ve kanıtlamadırlar.

Mesela başkan seçildikten sonra tuhaf bir gerekçe göstererek başkanlıktan çekilip ikinci başkana koltuğunu bırakmayacağının garantisini vermelidirler.

Başkanlık niyetindeki kişinin yönetimleriyle birlikte Bursaspor’un kasasına koyacakları parayı şimdiden koymaları lazım. Tabi başkan seçilememeleri halinde de geri alma hakları olmalıdır. Kuru sıkı atılmamalıdır. Kendi şirketlerinde günü kurtarmak adına hali hazırdaki ev, araba ve benzeri satışlar yapmadığını Bursa kamuoyuna göstermelidir.

Ha sakın yanlış anlaşılmasın. Böyle bir başkan adayı var diye demiyorum. Böyle bir başkan adayının olmadığının ortaya konması açısından söylüyorum.

Çünkü Bursaspor’u mali anlamda geçen sezon Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay taşıdı. Allah’tan Mustafa Er gibi kendini Bursaspor’a adayan bir Teknik Direktör vardı da bu takım küme düşmedi. Hatta Süper Lig’e yükselir mi acaba dedirtti.

Ama bu sene bence geçen sezonlarda olduğu gibi sadece Alinur Aktaş’a ve İbrahim Burkay’a güvenerek hareket edilmemeli… Daha gerçekçi hareket edilmeli. Başkanlar katkı yaparlarsa o da ekstra katkı olmuş olur. Ancak sırf oradan destek beklenirse büyük hata olur.

Tabi bu arada saha içini de düşünmek lazım. Çünkü Mustafa Er gibi bir hocaya sahibiz. İnşallah Mustafa Er de elden kaçmaz. Yoksa Bursaspor Eskişehirspor’dan beter olur.