HABER MERKEZİ / MELİSA ÖZTÜRER 

Bursa’da kişi başına düşen yeşil alan sayısını arttırmak amacıyla çalışmalarına devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım’a nefes aldırdı. Daha yeşil ve sağlıklı bir alan için Bağlaraltı’nda yapılan parkın açılışı gerçekleşti. Açılışa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin katıldı.

İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan törenin arından konuşmasını gerçekleştiren Bağlaraltı muhtarı Raif Kocabaş, Bağlaraltı’nın Yıldırım’ın en gelişmiş mahallelerinden biri olduğunu vurgulayarak, çocuklar için yapılan projeden dolayı mahalleli olarak son derece memnun olduklarını ifade etti. 

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise “Yıldırım değerlerin şehri. Siz değerli çocuklarımıza hizmet etmek büyük mutluluk kaynağı. Sizlerin gözlerindeki ışıltalar bizi yapacaklarımız için daha da motive ediyor. Bu projeyle Yıldırım ilçemize yeni yeşil alan kazandırmış olacağız. Katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

ÇOCUKLARIMIZ TOPRAĞA BASMALI

Çocuklara daha iyi bir yaşam oluşturmak için durmadan çalıştıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
 “Geçen sene Temmuz ayında başladığımız parkın sembolik açılışı için buradayız.Kafeteryası henüz açık değil.Havalar ısınıyor, yazın açılacak. Bütün derdimiz ve heyecanımız çocuklarımızın geleceği için. Dünyada bizim kadar evladını düşünen hiç bir toplum yoktur. Bu bizim ayrıcalığımız. Çocuklarımızın apartmanlarda, kapalı alanlarda yetişmesinden ziyade yeşil alanlarda, ayakları toprağa deyerek büyümelerini istiyoruz. Biz hızlı büyüyoruz. Bu bölge  atıl bir alandı. Sağlıklı bir yaşam alanı oluşturduk. Bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak bir alan olacak inşallah.”

ESGİN’DEN AŞI ÇAĞRISI 

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ise AK Parti siyasi kadroları olarak her zaman millet için çalışmaya devam edeceklerini söylerken pandemi nedeniyle vatandaşlara aşı olmaları yönünde çağrı da yaptı.