Pandemiyle mücadelenin en ön saflarında, kendi canlarını düşünmeyip başka canlar yaşatmaya çalışan sağlıkçılar, farklı sorunların sıkıntaları ve stresiyle de boğuşuyorlar.

Ankara’da;

Pandemiye dayalı genelgeler kaleme alınırken, sahaya yansımasıyla ilgili ciddi problemler, soru işaretleri ortaya atılıyor.

Öncelikle…

Her yeniden normalleşmenin, yeniden salgında başa dönüşlere neden olması, sağlıkçıların emeğini boşa çıkardı ve moralini bozdu.
Üstelik…
Görev yapılan hastanelerin, en iyi şekilde ve en etkin koşullarda hizmetlerini verebilmesi için de çabalar ortaya konuluyor.
Sokağa çıkma yasağının gevşekliğiyle ilgili vaziyet, yine ve en başta tüm sağlık çalışanlarını kızdırıyor.
Poliklinikler ve ameliyatların durması nedeniyle…

Döner sermaye paylarının ortadan kalkması ve performansa ilişkin ödemelerin, pandemi performansıyla tezatlık oluşturması gibi durumlar, yürütülmekte olan kutsal meslekte, ifade edilmek istenmiyor,
Uzun mesailer, sağlıkçıların aileleriyle beraberliğine hasreti getirirken, her yeni yeniden normalleşmeyle bu duygunun ağırlığı da basıyor.
Yarın akşam itibariyle…

Türkiye’de 3 hafta sürmek üzere ‘tam kampanma’ denilen, ama muafiyetlere bakıldığında tartışmalara neden olan uzun yasak dönemi başlıyor.
Dünkü makalemizle…
Fabrikalarda üretimin ve inşaatlarda çalışmaların devam edecek olmasını da dikkate aldığımızda, toplulaşma ortadan kalkmıyor.
Muafiyetler
iyle…
Genelge tartışılıyor.
Sağlıkçıların dertleri;
Yarın itibariyle 3 haftalık kısıtlama getiren ve tüm gün sokağa çıkma yasağını başlatacak yeni genelgeyle de kendisini gösteriyor.
Sağlıkçı anne ve babaların aynı gün göreve gitmeleri gerektiğinde, ‘çocukları ortada kalacak’ gözüküyor.
Muhtaçlar için bakıcılara dolaşım serbestliği var, ama çocuklara yönelik bakıcı, dadı gibi tanımlı görevler için açık hüküm gözükmüyor.
Makalemizi kaleme aldığımız sırada…
Bursa Valiliği’nden, yönelttiğimiz sorumuza cevabın bilgi notu geldi ve “Evde bakım izni için ilgili kaymakamlığa müracaat edilecek.” deniliyor.
Bu gelişmeyi aktarmış olmakla;
Ebeveyn sağlık çalışanları, çözüm sağlamış olsun!

Elbette ki…
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medyada beklentilerini ve seslerini ifade eden sağlık çalışanlarına yönelik bir değerlendirme oluşturmalı.