MELİSA ÖZTÜRER/HABER MERKEZİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi sosyal hizmet anlayışı kapsamında örnek bir projeye daha imza attı. Ramazan ayı boyunca 100.000 sosyal destek çeki bakkallar aracılığı ile ihtiyaç sahipleri vatandaşlara dağıtılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine sosyal destek çeki verilmesi kampanyasının tanıtım programı bugün Merinos AKKM Osmangazi Salonu'nda gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Proje sonunda 5 milyon liralık  alışveriş yapılmış olacak. Büyükşehir Belediyesi ile Bakkallar Odası arasında bir protokol imzalayacağız. Uygulamadan yararlanmak isteyen bakkallara odaları tarafından gerekli bilgiler verildi. Vatandaşlarımız bu çeklerle isterlerse bakkala olan borçlarını da kapatacaklar. Bu uygulama 3 milyon 100 bin nüfusu ve 17 ilçeyi kapsayacak" dedi.

Gerçekleştirilen projeden hem ihtiyaç sahibi vatandaşlar hem de bakkallar yararlanmış olacak. 'Ramazanın bereketini bakkal amcamızla paylaşıyoruz' sloganıyla yola çıkılan kampanya ile ilgili konuşan Bursa Bakkallar odası Başkanı Muhammed Nuri Örs, Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş ve BURFAŞ bize böyle bi projeyle geldiklerinde kaçmamız mümkün değildi. Bizler bursayız. Bursa icin canla başla varız. Bizlere bu projede yer verdikleri için teşekkür ediyoruz.'' dedi.

BESOB Başkan Vekili Fahrettin Tunceroğlu ise, ''Bizler Büyükşehir Belediyesi’nin bu tür kampanyalarda bizim yanımızda olmasından çok mutluyuz. İhtiyaç sahiplerine ulaştıralacak 100 bin kart uygulamasından Bursalılar oldukça memnun'' dedi. 

200 BİN AİLEYE ULAŞTIK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise vatandaşların her zaman yanında olduklarını vurgulayarak yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ''Ramazan şefkat ve merhamet kavramlarının öne çıktığı bir zaman dilimidir. Ramazan’ı Bursa’da yaşamak çok farklı bi duygudur. Bursa olarak iftar ve sahurda birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini yaşarız. Ramazan’ın birliğimizin ve dirliğimizin güçlendiği bir ay olmasını istiyoruz. Yardımlaşma ve toplum huzuru konusunda azami hassasiyet gösteriyoruz. Pandemiden dolayı hayatımız normal akışında seyretmiyor. Bizlerde her yıl yaptığımız Ramazan etkinliklerini gerçekleştiremiyoruz.

Sosyal hizmet anlayışımızdan ödün vermeden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdürüyoruz. Pandemi döneminde iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnaf ve vatandaşların sosyal yardım talepleri doğrultusunda 140 bin gıda paketi dağıttık. Huzurevleri, bakım merkezlerine C vitamini tabağı dağıttık. Üniversite öğrencilerine bilgisayarlar verildi. 200 bin aileye verdiğimiz destekle sosyal hizmet anlayışımızla onların yanında olduk. 

SON BAŞVURU 21 NİSAN

Şimdi de kart 16 hizmetini vatandaşlarımıza sunuyoruz. Gıda, giysi ve temel ihtiyaçlar icin kart 16 hizmeti veriyoruz. Bu yıl Ramazan’da bakkallar ile birlikte yeni bir projeyi hayata geçiyoruz. 20 Mayıs'a kadar sürecek proje ile 100 bin ihtiyaç sahibi vatandaşa 'Kart 16 Ramazan Çeki' alacak. Vatandaşlar bu kartı mahallelerindeki bakkala verdikleri zaman rahatça alacaklar. 

HEDEF 5 MİLYON ALIŞVERİŞ

Bu proje ile birlikte 20 Mayıs sonuna kadar 5 milyon alışveriş yapılmasını hedefliyoruz. Böylelikle hem ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım edilecek hem de bakkal amcalarımız bu işten fayda sağlayacak. Uygulamadan yararlanmak isteyen esnaflar için  bakkallar odasından duyurular yapıldı. Uygulama ile bakkalımız çeki temin ederek vatandaşın alışveriş yapmasını sağlayacak. Bu çek ile bakkallara  olan borçlar da ödenebilecek. Bu uygulama 3 milyon 100 bin nüfusa ve 17 ilçeye ulaşacak. Kart 16 banka alt yapısı olan bütün banklarda kullanılacak.'' 

HERKESE BESAŞ İNDİRİMİ

Aktaş, Kart 16 uygulaması haricinde BESAŞ indirimlerinden de bahsetti. Ramazan’a mahsus ilave olarak 20 bin BESAŞ ekmeğini her gün ihtiyaç sahiplerine kuponlarla dağıtacaklarını söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı,  Ramazan ayı boyunca tüm besaş bayilerinde süt ve süt ürünlerinin yüzde 10 indirim ile satılacağının müjdesini de verdi.

PİDEDE GRAMAJ ARTIMI

Alinur Aktaş, ramazan pidesinde gramaj artımına giderek, geçen sene 2,5 TL'den 400 gr olarak satılan ramazan pidesinin bu yıl  aynı fiyattan 450 gr olarak satılacağını duyurdu. Bakkallara seslenen Aktaş, ''Sizlerden şunu istiyorum; İlk günler aksaklıklar ortaya çıkabilir. Sizler ekonominin temel taşısınız. Lütfen bu süreci odalar ve bizle birlikte yürütmenizi,emeğinizi ortaya koymanızı diliyorum'' dedi. 

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç da, ''Pandemide sıkıntı çeken esnafımızın yanında olmaktan gurur duydum'' derken, Milletvekili Refik Özen ise, ''Esnafı yaşat ki şehir yaşasın. Hem ihtiyaç sahiplerimizin ihtiyacını görüyoruz hem bakkalımızın yanında oluyoruz'' ifadelerini kullandı.