İlçede yürüttüğü sosyal hizmet çalışmalarıyla Yıldırımlılara doğrudan ulaşan Yıldırım Belediyesi, Yıldırım İstihdam Merkezi ile yüzlerce vatandaşın iş sahibi olması adına etkin çözümler üretiyor.

Yıldırım İstihdam Merkezi’ne ulaşarak taleplerini ileten vatandaşlar için önemli girişimler gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, dünya genelinde binlerce kişinin ölümüne, iş imkanlarının azalmasına ve ekonominin daralmasına neden olan koronavirüsün (Kovid-19) ortaya çıktığı Mart ayından bu yana başvuru gerçekleştiren 7 bin 489 kişiyi özel sektörün önemli firmalarına yönlendirdi.

Yıldırım Belediyesi tarafından yönlendirilen iş arayanların işverenlerle gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde 66’sı engelli olmak üzere toplam 600 kişi yeni iş sahibi oldu.

‘İSTİHDAM KATKI SAĞLIYORUZ’

İŞKUR ve BTSO ile hayata geçirdikleri Yıldırım İstihdam Merkezi aracılığı ile iş arayan vatandaşlara umut olmaya devam ettiklerini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Koronavirüs salgınının ortaya çıktığı Mart Ayı’ndan bu yana Yıldırım İstihdam Merkezi’mizde toplam 7 bin 489 hemşehrimizin iş başvurusunu aldık. Bu vatandaşlarımızdan yaklaşık 534 kişiye çeşitli iş yerlerinde istihdam sağladık. Yine bizlere iş başvurunda bulunan 66 engelli kardeşimize ilçemizde, şehrimizde hizmet veren çeşitli kurumlarda işbaşı yapmalarına olanak sağladık. Vatandaşlarımızın iş sahibi olması, evine ekmek götürüyor olması, bir işyeri çalışanı olması bizler için çok değerli. Bundan sonraki süreçte de insanlarımızın istihdamı için işveren firmalarla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.