Tarihi Kayhan Çarşısı’nın simgesi olan Şadırvanlı Han, Osmangazi Belediyesi’nin çalışmalarıyla yeniden hayat buldu. Restore edilerek eski ihtişamlı günlerine kavuşan tarihi yapı, öğrencilerin şehir içindeki buluşma noktası oldu. Birçok değerli akademisyenin eğitim verdiği Şadırvanlı Han Eğitim Akademisi, son olarak Bursa Türk Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Saz Eserleri ve Esmâ Zikri’ programına ev sahipliği yaptı.
 

Doç. Dr. Zinnur Kanık yönetiminde gerçekleşen etkinliğin ilk bölümünde topluluk üyeleri; III. Selim Han, Fârâbî, Şerif Dede, İsmail Hakkı Bey ve Tanburî Cemil Bey’in saz eserlerini icra etti. Büyük beğeni toplayan programın ikinci bölümünde ise solistler, Esmâ Zikri’nden örnek eserler seslendirdi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen konser sonunda Doç.Dr. Kanık, güzel bir mekanı Bursa’ya kazandırdığı ve kültüre etkinliklere verdiği desteklerden dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür ederken, Şadırvanlı Han’da bu programların önümüzdeki süreçte farklı temalar ile gerçekleşeceğini belirtti.