Ünlü sanatçı Sibel Can’ın sahne aldığı konserde, Açık Hava Tiyatrosu’nu dolduran binlerce kişi, Sanat Güneşi’nin unutulmaz şarkılarına tek bir ağızdan eşlik etti.

Osmangazi Belediyesi’nin bu yıl 16’ıncısını düzenlediği Zeki Müren’i Anma Gecesi, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen konserde Türk müziğinin en güçlü seslerinden biri olan Sibel Can, Zeki Müren’in eserlerinin yanı sıra kendi şarkılarından oluşan repertuarı ile Bursalılara unutamayacakları bir gece yaşattı. Sahneye, Zeki Müren’in unutulmaz ‘Kahır Mektubu’ şarkısıyla çıkan Sibel Can, Sanat Güneşi’nin ‘Senede Bir Gün’ ‘Şimdi Uzaklardasın’, ‘Rüyalarda Buluşuruz’ ve ‘Manolyam’ gibi dillere pelesenk olmuş eserlerini seslendirdi. Açık Hava Tiyatrosu’nu dolduran binlerce Bursalı da, ünlü ismin seslendirdiği şarkılara hep birlikte eşlik ederek, Sanat Güneşi’ni yad etti. Yaklaşık 3 saat sahnede kalan Can, konserin ikinci bölümünde ise ağırlıklı olarak hareketli şarkılardan oluşan repertuarı ile dinleyicileri coşturdu.

Dündar: “Türkiye’nin Büyük Bir Değerini Anıyoruz”

Anma gecesinde bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, pandemi ile mücadele şeklinde geçen son iki yılın normal dışı bir yaşam olduğuna dikkat çekerek, “Normal yaşama adım attığımız bugünlerde, sanat güneşimiz Zeki Müren anısına düzenlediğimiz bu etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

25 yıl önce hayatını kaybeden Zeki Müren’in Türk Müziği’nde çok büyük bir değer olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Bu yıl, Zeki Müren’in aramızdan ayrılışının 25’inci yılı. Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği Zeki Müreni Anma etkinliklerimizin ise 16’ıncısı. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz etkinliğimizde bu yıl Türkiye’nin en ünlü isimlerinden, en güçlü seslerinden biri olan Sibel Can ile sizleri buluşturduk. Ülkemizde, son 1,5 yıldır süren pandemi, ardından yangın ve sel gibi büyük felaketler yaşadık. Pandemiyle ilgili zor günleri inşallah geride bıraktık demek istiyorum. İnşallah bundan sonra günlerimiz normale döner. Bu gece bizi yalnız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi. Ardından, ünlü sanatçı Sibel Can’a çiçek sunan Başkan Dündar, gecenin anısına bir de Osmanlı İmparatorluğu ve ilçeye ismini veren Osman Gazi’nin heykelini hediye etti.

Açık Hava Tiyatrosu’nu dolduran hayranlarına, böyle bir gecede olmaktan dolayı büyük bir onur duyduğunu ifade eden ünlü şarkıcı Sibel Can da, geceyi düzenleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti. Yıllardır çok severek dinlediği Müren’in şarkılarını seslendirirken büyük bir heyecan yaşadığını belirten Sibel Can, usta sanatçının Türk Sanat Müziği’nde alternatifi olmayan bir isim olduğunu söyledi.

Sibel Can’ın Zeki Müren Anısı

Zeki Müren’le yaşadığı bir anısını da paylaşan ünlü sanatçı Sibel Can, 1988 yılında çıkarttığı kasede ismini de veren ‘Rüyalarda Buluşuruz’ şarkısını, aynı yıl usta sanatçının da seslendirdiğini hatırlatarak, “Bir gün evimde otururken telefon çaldı. Açtığımda arayan kişi bana ‘Ben Zeki Müren’ deyince çok şaşırdım. İnanamadım, birilerinin benimle dalga geçtiğini düşündüm. Sonra, Zeki Bey bana şarkıyı çok güzel okuduğumu söyledi. Bu benim için unutulmaz bir andı. Onu buradan bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi. Can, sahnede yaklaşık 3 saat kaldığı konserde gösterdiği performansla, Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nu dolduran Bursalılara muhteşem bir gece yaşattı.