Bursa’da altyapı ve çevre yatırımlarına öncelik veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Orhaneli ilçesinde evsel katı atık sorununun çözümü için başlattığı çalışmalarda sona gelerek  ‘Güney Bölgesi Evsel Katı Atık Aktarma İstasyonu’nu hizmete açtı.


Evsel nitelikli katı atıkların sağlıklı bir şekilde düzenli depolama alanına taşınması amacıyla Orhaneli ilçesine yaptırılan ‘Güney Bölgesi Evsel Katı Atık Aktarma İstasyonu açılışına ise başta  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt ve protokol katıldı.

Açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bu güzel projede emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ederek başlamak istiyorum. Orhaneli dağ ilçeleri içinde en büyük ilçemiz. Lütfen ilçelerimizi iyi tanıyalım. İnanın bütün imkanlar seferber edilerek yatırımlar yapıyoruz.


Çöp sadece Orhaneli değil Bursa'nın dünyanın bir gerçeği.Bursa'dan çıkan günlük çöp  3 bin 500 ton. Geleceğimizi düşünmek mal mülk bırakmaktan mı ibaret ibaret. Bursa'ya hep beraber sahip çıkmamız lazım. İşte böyle icralar ortaya koymamız lazım.Bunlar çok kıymetli yıldırımlar.Daha çok hizmet etmek için daha çok kaynak lazım. Artık güneydeki aktarma istasyonumuz bu. Çöpten aynı şekilde para da kazanacağız. Burada öğrencilerimizi getirip gezdirelim. Bu şehir doğası ile denizi ile gölü ile altyapısı ile yaşanabilir bir şehir olması lazım." dedi.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt yaptığı konuşmada ise bu istasyonun Orhaneli'ye değer katan bir hizmet olduğunu söylerken Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a çok teşekkür ettiğini ifade etti.