Bir kadın… Bir belediye başkanına, çocuk sahibi olamadığını belirtiyor ve yardımını istiyor. Belediye başkanının aklına gelen, ‘başka şey’ oluyor ve meselenin aslını da anlayınca, bugün anı olarak, gülerek anlatıyor.

Son yıllarda, sıklıkla “Bu toplum, nereye doğru gidiyor?” sorusunu ortaya atıyoruz ve hayret ve endişeyi konuşuyoruz.

Anadolu’nun bir kentinden…

Bir vaziyeti;

Sosyal medyadan duyduğumuzda, haliyle bu mecranın bilgi kirlilliğine dönüşmesi nedeniyle doğru olup olmadığına odaklandık.

Nitekim…

Bir belediye başkanıyla röportaj yapılıyor, büyük infiale neden olan söylediklerinin kaydıyla karşılaşıyorduk.

Bir gün…

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kendisiyle görüşmeye çalışan ve dinlediği bir kadının, “Benim bebeğim olmuyor. Bana yardımcı olabilir misini?” dediğini ifade ediyor.

Böyle başlayan bir diyaloğu anlatan Özcan, “Ben size nasıl yardımcı olabilirim?” ifadesini kullandığını böylüyor.
Çevresinde tanık olanların da, kadının öyle demesiyle güldüklerine dikkati çeken Özcan, “Meğer, kadıncağız; tüp bebek tedavisi görmek istiyormuş.” şeklinde konuşuyor.
Bu anıyı anlatırken…

Kadının, tesettürü vurgulanıyor.

Toplumun nereye doğru gittiğini tartışıyoruz, konuşuyoruz, ama bir belediye başkanından neler duyuyoruz.
Kadın vatandaşımızın derdi ve çözüm umudu, ‘tıbbi tüp bebek yöntemi’, ancak belediye başkanının aklına, ‘başka şey’ geliyor.
Üstelik…

Alenen yaşanıyor.
Çocuk sahibi olamamak; geçim zorluğundan da olabilir, ama söz konusu kadın, çocuğunun olmadığını dertlenerek, tıbbi sorununu anlatıyor.

Olmadı, sayın Başkan!

Her fırsatta;
Türk Milleti’nin hassasiyetlerinden, coğrafyanın ahlaki değerlerden söz eden CHP’ye mensup bir belediye başkanı, böyle bir duruma düşüyor.
Tepkilere karşılık…
Başkan’ın açıklaması, ayrıca facia!

Özcan, “Açığımızı arıyorlar. Bizim de, orada anlatmamamız gereken bir anımızı anlattık. Bazen siyasetçi çok konuşurken ağzından anlatmaması gereken bir şeyi anlatır ya o benim samimiyetimden.” diyor.
Açıklamasının devamıyla “O program magazin ağırlıklı bir program, ama benim gibi tecrübeli bir siyasetçinin böyle bir anıyı orada anlatmaması gerekiyordu.” ifadesine yer veriyor.
Bir kadının çocuk sahibi olamamasının; ortada yanlış anlama olsa bile, gülerek anlatılması da, sorumsuzluktur.