MELİSA ÖZTÜRER/HABER MERKEZİ

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, basın mensuplarıyla kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi. Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’nde düzenlenen toplantıda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Ak Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay da yer aldı. 

İkramların ardından kürsüye geçen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 2 yıllık görev süresince yapılanları anlattı. Yılmaz, ‘Sensiz olmaz Yıldırım’ diyerek yola çıktıklarını hatırlatarak, Yıldırım, Bursa’nın yüzde 1’lik yüz ölçümü, yüzde 23’e varan nüfusuyla en yoğun ilçesi. Elbette bunun getirdiği güçlükler var. Anadolu’nun etkin motiflerinden aldığımız destekle bu güçlükleri gidereceğiz. Seçim döneminde Yıldırım’ın önceliğinin imar konuları olduğunu ifade etmiştik. Çok ciddi adımlar atacağımızı belirttik. Yıldırım Belediyesi olarak sadece bizler sorunları çözemezdik. Bakanlık, Büyükşehir Belediye boyutları vardı. Mülkiyetle ilgili boyutu vardı. Hemşehrilerimizin, kurumların, bakanlığın bu noktada katkı koyması gerekiyordu. Bu süreçte vatandaşlarımızın konuya bakışı diğer alanlarda talep ve şikayetlerini dikkate alarak yol haritamızı oluşturduk” dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 2 yıllık görev süresince 550 milyon liralık borcu 350 milyon liraya düşürdüklerini, kentsel dönüşümleri sokak bazlı desteklediklerini, birçok mahallede plan ve imar meselesini çözdüklerini söyledi.

Yılmaz,  "Vatandaşlarımızın yüzde 95 oranında onay verdiği 1200 konutluk Mevlana Projesi'nin ihalesi Mayıs ayında yapılıyor. Eski Fakülte'nin olduğu yerde Duaçınarı Sosyal Yaşam Merkezi'ni inşa ediyoruz. Yeni Millet bahçeleri ve kent parklarıyla Yıldırım'a 1,5 milyon metrekare yeşil alan kazandırıyoruz. Yiğitler, 75.yıl, Esenevler, Değirmenönü, Karapınar ve Gökdere kenarında plan değişikliklerini gerçekleştirdik. Uyumayan Kütüphaneleri, engelsiz yaşam merkezleri, spor kompleksleri ve atıl durumdaki tesislerin yeniden düzenlenmesiyle Yıldırım'ın çehresini değiştiriyoruz" dedi.


YAVUZSELİM'DEN ŞİRİNEVLER'E KADAR BİNALAR YÜKSELECEK
Yavuzselim'den Şirinevler'e kadar olan bölgede binaların yükselmeye başlayacağını, kaçak yapılaşmanın da önüne geçileceğini kaydeden Başkan Yılmaz, "Buralarda 30-40 dönümlük boş arsalar var. Şirinevler uygulamasını başlattık. Onu da bu yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Demetevler’de tapu dağıtımını gerçekleştireceğiz. Kasım Önadım Bulvarı’nda 1999 yılında yapılmış imar uygulaması 2017 yılında bozulmuştu. Kasım Önadım Bulvarı üzerinde özel sektörün başlattığı dönüşümü hep birlikte göreceğiz. Mimar Sinan Bulvarı’nda da imar uygulaması başlattık. Değirmenönü ve Karapınar’da tapu teslim törenlerini gerçekleştirdik. 232 hektarlık alanda 6 bin 290 hak sahibine tapu dağıtımını gerçekleştirdik. Hüma Hatun Kentsel Dönüşüm Projesini neticelendirdik. Hak sahiplerine dairelerini teslim ettik. Belediye kaynaklarıyla borçlanarak yapıldığı için ciddi anlamda belediyeye yük getirmişti. Bir kısmı hak sahiplerin bir kısmı da satılarak yapılmıştı. 812 konut, 126 dükkan mevcuttu. Şu anda takas yapmıyoruz. Örneği görünce vatandaşımız bu işlere biraz daha sıcak bakıyor” dedi.

MEVLANA KENTSEL DÖNÜŞÜM İHALESİ 24 MAYIS'TA
Samanlı Caddesi Mevlana Mahallesi kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceklerini, 24 Mayıs 2021’de ihaleye çıkılacağını anlatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Vatandaşla yüzde 95 oranında uzlaşıldı. 60 dönümlük alanda bin 244 konut yapılacak'' ifadelerini kullandı.

DİJİTAL ONAY SİSTEMİNE İLK BİZ GEÇTİK
Bursa'da belediye olarak dijital onay sistemine geçen ilk kurum olduklarının altını çizen Başkan Yılmaz, "Dijital onay sistemine Bursa’da ilk olarak biz geçtik. Artık proje çizen mühendisler, mimarlar da evlerinden ofislerinden projelerini çizip dijital ortamda gönderecek. Arkadaşlarımız inceleyip onaylayacaklar. Hem pandemi sürecinde bunun önemini idrak etmiş olduk. Yapı ruhsatlarında şeffaf bir yönetime öncülük ettik. Diğer kurumlarımız ve belediyelerimiz buna geçtiğinde bu işlerin hızlı ve şeffaf olmasını sağlayacaktır” dedi.

MOLLAARAP RİSKLİ BÖLGE İLAN EDİLDİ
Mollaarap Bölgesi'nin heyelan bölgesi ve riskli alan ilan edildiğini, bugüne kadar 20 milyon lira kamulaştırma ödendiğini tüm binaların yıkılmasıyla burasının yeşil alan olacağını kaydeden Başkan Yılmaz, "Bölgede konutlaşmaya gidilmeyecek. 3,8 hektarlık alan Yıldırım’a kazandırılmış olacak. 20 milyonun üzerinde bedel ödedik. Tüm alan boşaldığında 60 milyon liralık kamulaştırma gerçekleşmiş olacak” diye konuştu.

KAFELER SOKAĞI BAMBAŞKA OLDU 
Bursa'nın merkezinde de önemli işlere imza attıklarını vurgulayan Yılmaz, "Setbaşı’nda kafeler sokağını yeniledik. Bu sokak Bursa için marka oldu. Esnaflar çok mutlu. Yaptığımız projelerde insanın hayatına dokunması bizleri en çok mutlu eden şey'' diye konuştu.

Oktay Yılmaz Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi'ni Yıldırım'a kazandırdıklarını, daha önce hasta yakınları oteli olan Mimarsinan'daki otelin de kütüphane olarak hizmet vereceğini bildirdi. Hane başına düşen en az yeşil alanın bulunduğu ilçe olan Yıldırım'ın yeşilliğini arttırdıklarını söyleyen Yılmaz şu ifadeleri kullandı: 

 "Yıldırım Kent Ormanı 600 bin metrekarelik alanda, çocuk oyun alanları, spor aktivite alanları tahsisi tamamlandı. Yakın zamanda burada da süreç başlayacak. Vakıfköy Kent Parkı 230 dönümlük alanda inşa edildi. Açılışı yapılacak. Balaban Mesire alanını bitirdik. Mayıs haziran aylarında açacağız. Gökdere Millet Bahçesi’nin ihalesi yapıldı. 230 bin metrekarelik yeşil alan. Bakanlık ve büyükşehir desteğiyle inşaatı başlayacak. Cazibe Merkezi ve Kaplıkaya Kent Parkını birleştiriyoruz.Cumalıkızık Mesire Alanı 180 dönümlük bir alan. Manej alanı olacak. Değirmenönü’ne 106 dönümlük yeşil alan kazandırıyoruz. Fevziye Parkı, Mollaarap’da vakıflardan tahsisini alarak başlayacağız. 50 dönümlük kent parkı oluşturmuş olacağız. Sular Vadisi geçmiş dönem başlayan ve toparladığımız proje. Mahallelerde 11 yeni parkı kazandırdık. Mevcut eskiyen parkları yeniledik. Mahalle meydanları oluşturuyoruz''dedi.