Nilüfer Belediyesi'nin elektro manyetik kirlilik ölçümü açıklamasına AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay'dan eleştiri geldi.

Nilüfer'in elektro manyetik kirliliğinin 1.32, bu oranın Avrupa ülkelerinde 0.07 olduğuna dikkat çeken raporla ilgili tepkisini sosyal medya hesabından dile getiren Ay, "Nilüfer'deki elektro manyetik kirlilik Avrupa ülkelerine oranla 20 kat daha fazla" dedi.

NİLÜFER BELEDİYESİNE YÜKSEK GERİLİM HATTI TEPKİSİ



Nilüfer Belediyesi'nin 21 yıldır elektro manyetik kirlilikle mücadele etmek yerine yüksek gerilim hatları altındaki yeşil alanlara çocuk parkları, spor ve yürüyüş alanları, ticarethaneler ve özelikle kadın dernekleri gibi STK'lara tahsis etmesini eleştiren Ay, şunları söyledi:

"Nilüfer, yüksek gerilim hatları altından dolayı elektro manyetik tehdit altında. Yüksek gerilim hattı civarında çok fazla zaman geçirmek uzmanlara göre, özellikle çocuklarımız ve yaşlılarımız olmak üzere insanlarımızı kanser yapıyor. Bu konuda bilim insanlarının ve akademik odalarının yayımlanmış yüzlerce raporları var.

NILÜFER'DEKİ MAHALLELERİ AÇIKLADI

Nilüfer Belediyesi, 21 yıl boyunca yüksek gerilim hatlarından dolayı oluşan manyetik kirlilikle mücadele etmek yerine, Kültür, Ataevler, İhsaniye, Barış, Ertuğrul, Yüzüncü Yıl, Altınşehir, 23 Nisan mahalleri gibi bir çok mahalledeki yüksek gerilim hatları altına çocuk parkları, spor ve yürüyüş alanları, ticarethaneler ve derneklere tahsis ediyor.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'i göreve çağırıyoruz. Nilüferliler daha sağlıklı ve planlı bir ilçede yaşamayı hak ediyor. AK Parti olarak, bu konuda ilçe halkımızın haklarını sonuna kadar savunmaya, süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz."